Miškų gaisrai Albanijoje kelia grėsmę nacionaliniam parkui

  • Teksto dydis:

Apie 300 ugniagesių ir karinio personalo Albanijoje stengiasi suvaldyti 25 naujus miško gaisrus, įsiplieskusius per pastarąsias 24 valandas.

Albanijos tarnybos paprašė pagalbos iš Europos Sąjungos, kovoti su 20 gaisrų Vliorės apygardoje prie Albanijos Rivjeros.

Vidaus reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad užgesintas šalies sostinės Tiranos apygardoje įsiplieskęs gaisras, išdeginęs 10 hektarų. Pietvakarių Albanijoje, miško gaisrai kelia grėsmę Llogaros nacionaliniam parkui, kol ugniagesiai kovoja su regiono stačius kalnus apėmusiais gaisrais. Kovoje su gaisrais naudojami sraigtasparniai.

Vietinė žiniasklaida praneša, kad Albanija paprašė kaimyninės Graikijos pagalbos kovoti su gaisrais.

Tuo tarpu Graikijoje taip pat kovojama su miško gaisrais. Trys ugniagesiai paguldyti į ligoninę dėl nudegimų, vietinės valdžios tarnybos įsakė evakuotis žmonėms, gyvenantiems netoli pajūrio miestelio į pietus nuo Atėnų, gaisrui keliant grėsmę namams dėl didelių vėjų.

Įsakymas iš pradžių galiojo maždaug 100 žmonių, gyvenančių netoli Kalivijos miestelio, apie 40 kilometrų į pietus nuo Atėnų, sakė miestelio merijos pareigūnai.

Gaisras sunaikino du automobilius ir apgadino gaisrinę, pranešė jie. Gaisrą gesina apie 70 ugniagesių ir savanorių, bei du vandenį nešantys sraigtasparniai.

Gaisro gesinimą apsunkino vėjai, kurių greitis siekia 60 km per valandą, o oro temperatūra – 35 laipsnius Celsijaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių