Misisipės valstijoje sudužo jūrų pėstininkų lėktuvas, žuvo 16 žmonių

  • Teksto dydis:

JAV jūrų pėstininkų degalų papildymo ore lėktuvas pirmadienį sudužo viename sojų lauke Misisipės valstijoje, o per šį incidentą žuvo visi 16 orlaiviu skridusių žmonių, pranešė pareigūnai.

Laikraštis „The Clarion-Ledger“ ir televizija CNN citavo Lefloro apygardos krizių valdymo tarnybos direktorių Fredą Randle'ą (Fredą Rendlą), patvirtinusį 16 žmonių žūtį.

Šie 16 žmonių skrido Jūrų pėstininkų korpuso lėktuvu KC-130. Nė vienas jų neliko gyvas, F. Randle'as sakė CNN.

Incidentas įvyko apie 16 val. vietos (antradienio vidurnaktį Lietuvos) laiku, rašo „The Clarion-Ledger“. Pranešime nurodoma, kad ugniagesiai užliejo liepsnojančias lėktuvo nuolaužas didžiuliu kiekiu putų.

Lefloro apygardos šerifas Ricky Banksas (Rikis Banksas) sakė naujienų agentūrai AP, kad nelaimė įvyko maždaug už 135 km į šiaurę nuo Džeksono miesto Misisipės deltos regione, ties Sanflauerio ir Lefloro apygardų riba.

Jūrų pėstininkų korpuso atstovės kapitonės Sarah Burns (Saros Berns) pranešime sakoma, kad KC-130 pirmadienį „ištiko nelaimė“, bet daugiau detalių nepateikiama.

Lefloro administracinio centro Grinvudo ugniagesių tarnybos viršininkas Marcusas Banksas (Markusas Bankas) sakė „The Greenwood Commonwealth“, kad lėktuvo nuolaužos išsibarstė apie 8 km spinduliu.

Vietos gyventojas Andy Jonesas (Endis Džounsas) sakė, kad ugniagesiai mėgino užgesinti katastrofos vietoje kilusį didžiulį gaisrą, bet sprogimas neleido jiems priartėti. Pakilęs juodų dūmų debesis ilgiau kaip keturias valandas iš toli matėsi tvyrantis tame lygumų regione.

Televizijos WLBT-TV iš oro nufilmuotoje medžiagoje matėsi smarkiai liepsnojantis lėktuvo karkasas.

Pareigūnai neatskleidė, kokia buvo šios katastrofos priežastis ir iš kur skrido šis karinis lėktuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių