Mirtininko sprogdinimas Pakistane: prie rinkimų apylinkės žuvo mažiausiai 30 žmonės

  • Teksto dydis:

Milijonams pakistaniečių trečiadienį balsuojant visuotiniuose rinkimuose, šalies pietvakariuose esančiame Kvetos mieste per mirtininko išpuolį rinkimų apylinkėje žuvo mažiausiai 30 žmonių, o dar dešimtys buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

„(Sprogdintojas) bandė patekti į rinkimų apylinkę. Kai policija pabandė jį sustabdyti, jis susisprogdino“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos administracijos pareigūnas Hashimas Ghilzai (Hašimas Gilzajus).

Provincijos ligoninės Kvetoje atstovas Wasimas Baigas (Vasimas Baigas) sakė, kad mirus dviem sužeistiesiems, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 30.

Atsakomybės už išpuolį kol kas neprisiėmė jokia grupuotė.

Beludžistane, skurdžiausioje ir neramiausioje Pakistano provincijoje, vyksta islamistų ir separatistų sukilimai.

Šioje provincijoje įvyko dauguma atakų, kurios per trumpą rinkimų kampaniją Pakistane nusinešė daugiau kaip 180 gyvybių. Šį mėnesį per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ataką žuvo 153 žmonės – tai daugiausiai aukų pareikalavęs mirtininko išpuolis per visą Pakistano istoriją.

Per tą sprogimą politiniame mitinge taip pat žuvo vietos politikas Sirajas Raisani (Siradžas Raisanis). Jis yra vienas iš trijų kandidatų, žuvusių per atakas rinkimų kampanijos metu.

Per ankstesnį trečiadienio išpuolį Beludžistane žuvo policininkas, o dar trys buvo sužeisti, kai Koško kaime Kuzdaro rajone į rinkimų apylinkę buvo sviesta rankinė granata.

Rūpintis rinkimų saugumu kariškiai visame Pakistane dislokavo daugiau kaip 370 tūkst. karių. Taip pat budi 450 tūkst. policininkų.

Rinkimai iš esmės tapo kova tarp dviejų partijų – Imrano Khano (Imrano Chano) „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) ir iki laikinosios vyriausybės paskyrimo valdžiusios „Pakistan Muslim League-Nawaz“ (PML-N), kuriai vadovauja nušalintas premjeras Nawazas Sharifas (Navazas Šarifas). Pastarosios kampanijai vadovavo jo brolis Shahbazas (Šahbazas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių