Mineapolyje policijos pareigūnai nušovė australę neaiškiomis aplinkybėmis

  • Teksto dydis:

JAV Mineapolio mieste vėlų šeštadienį neaiškiomis aplinkybėmis policijos pareigūnai nušovė moterį, kilusią iš Australijos.

Tos australės artimieji sakė mėginantys suvokti, kas įvyko.

Australijos užsienio reikalų ir prekybos departamento pranešime pažymima, kad tos moters, kurios tapatybės Mineapolio pareigūnai neatskleidė, šeimai yra itin sunkus metas.

Tuo tarpu laikraštis „Star Tribune“ nurodė, kad buvo nužudyta 40 metų Justine Damond (Džastin Damond) iš Sidnėjaus, Australijos.

Nusikaltėlių sulaikymo biuras sekmadienį pranešė, kad du Mineapolio pareigūnai vėlų šeštadienį sureagavo į pagalbos telefonu gautą pranešimą apie galimą užpuolimą. Konkrečių detalių pateikta nebuvo, tačiau pareigūnai nurodė, kad vienas policininkas iššovė ir kad moteris žuvo.

Pareigūnų teigimu, ant policininkų uniformų įtaisytos kameros tuo metu nebuvo įjungtos, ekipažo kamera šaudymo taip pat neužfiksavo.

Kol kas neaišku, kodėl policininkų kameros nebuvo įjungtos. Departamento taisyklėse numatyta, kad pareigūnai privalo jas įjungti esant tam tikroms situacijoms, per „bet kokį kontaktą, susijusį su nusikalstama veika“ ir prieš panaudojant jėgą. Jei ta kamera nebūna įjungiama prieš policininkui panaudojant jėgą, tai turi būti padaryta iškart, kai būna saugu.

Sekmadienio popietę šalia J.Damond žūties vietos susirinko apie 50 moters draugų ir kaimynų, dar daugybė žmonių stovėjo ant šaligatvio ir gatvės netoliese. Ant grindinio susirinkusieji kreida piešė širdeles.

Australijoje gimusi moteris jau kurį laiką gyveno Mineapolyje. Pranešama, kad ji buvo sveikos gyvensenos instruktorė. Be to, jos tinklapyje buvo reklamuojami praktiniai užsiėmimai įmonėms.

22 metų J.Damond įsūnis Zachas (Zakas) sakė, kad rugpjūtį turėjo įvykti jo tėvo Dono ir jos vestuvės. Jo teigimu, moteris savo būsimojo vyro pavardę pasiėmė jau anksčiau.

„Iš esmės, mano mama mirė, nes policijos pareigūnas ją nušovė dėl man nežinomų priežasčių. – pareiškė Z.Damondas laikraščiui „Star Tribune“. – Reikalauju atsakymų.“

Mineapolio merė Betsy Hodges (Betsi Hodžes) taip pat apsilankė nelaimės vietoje. Ji sakė, kad šaudymas ją „prislėgė“ ir „labai sujaudino“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių