Ciklono „Mocha“ Mianmare aukų skaičius išaugo iki 29

Aukų skaičius po to, Vakarinei Mianmaro pakrantei smogė galingas ciklonas „Mocha“, išaugo iki 29, pranešė pareigūnai iš vietos, kurioje pamažu atkuriamas nutrūkęs ryšys.

Ciklonas „Mocha“, kurio vėjo greitis siekė iki 195 kilometrų per valandą, pasiekė sausumą tarp Koks Bazaro Bangladeše ir Sitvės Mianmare, ir tai buvo didžiausia audra Bengalijos įlankoje per daugiau nei dešimtmetį.

Sekmadienio popietę ciklonui „Mocha“ atslinkus į Rachinų valstiją, daugiau kaip 10 pakrantės rajonų užliejo jūros vanduo. Vietos gyventojai buvo priversti persikelti ant namų stogų arba į aukštesnius pastatus, o stiprus vėjas ir bangos sutrukdė nedelsiant pradėti gelbėjimo operaciją. Pareigūnai teigė, kad žuvusiųjų čia nebuvo.

Vienoje į šiaurės vakarus nuo Sitvės esančioje kaimiškoje vietovėje žuvo 24 žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė rohinjų stovyklos vadovas, pageidavęs likti nežinomas, nes bijojo chuntos represijų.

Anot jo, baiminamasi, kad dar keli žmonės dingo be žinios žemumoje esančiame rajone, kuriame yra rohinjų kaimų ir perkeltųjų asmenų stovyklų.

AFP filmuotoje medžiagoje iš šios vietovės matyti medinės žvejų valtys, sudaužytos į skeveldras ir suverstos netoli kranto.

Mianmare žuvo mažiausiai penki žmonės, o keli gyventojai buvo sužeisti, teigiama ankstesniame karinės chuntos pareiškime, nepateikiant išsamesnės informacijos.

Visoje šalyje buvo apgadinta daugiau kaip 860 namų ir 14 ligoninių ar klinikų.

Pirmadienį ryšys su Rachinų valstijos sostine Sitve, kurioje gyvena apie 150 000 žmonių ir kuri, ciklono stebėtojų duomenimis, patyrė didžiausią audros smūgį, vis dar buvo sutrikęs.

AFP korespondentai teigė, kad šimtai žmonių, pasislėpusių aukštesnėse vietose, grįžo į miestą keliu, užverstu medžiais, stulpais ir elektros laidais.

Sitvėje žuvo mažiausiai penki žmonės, o apie 25 buvo sužeisti, AFP sakė vietos gelbėtojas Ko Lin Linas.

Tačiau nebuvo aišku, ar kuris nors iš jų buvo įtrauktas į chuntos pareiškime nurodytą žuvusiųjų skaičių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių