Meksikos kurorte rasta 12 lavonų be galvų

  • Teksto dydis:

Vakariniame Meksikos Mansaniljo kurorte per savaitgalį buvo rasta 12 sukapotų lavonų nukirstomis galvomis, o šie žmonės veikiausiai yra šalį krečiančio su narkotikais susijusios smurto aukos, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai.

Šie šiurpūs radiniai amerikiečių ir kitų užsieniečių turistų pamėgtame kurorte tapo šokiruojančiu įvykiu, nes iki šiol kruvini narkotikų karai labiau buvo būdingi kitiems Meksikos regionams.

Ankstų šeštadienį kelyje, vedančiame iš Mansaniljo į Sihuatlano miestą, rastas paliktas taksi automobilis, kuriame buvo septyni lavonai.

Tie lavonai buvo „sukapoti ir nukirstomis galvomis, o viena iš aukų yra moteris“, naujienų agentūrai AFP sakė uostamiesčio policijos vadas Carlos Heredia (Karlas Heredija).

Ant to automobilio buvo palikta žinutė, kurią pasirašė „Chalisko naujosios kartos kartelis“ (Cartel de Jalisco Nueva Generacion), kurio įtaka regione vis auga.

Šis kartelis kaltinamas įvykdęs daugybę nužudymų nedidelėje Ramiojo vandenyno Kolimos valstijoje, kurioje yra įsikūręs ir Mansaniljas.

Be to, sekmadienį dar penki pusnuogių žmonių kūnai buvo rasti išmesti viename miške, AFP sakė nežinomu norėjęs išlikti savivaldybės policijos vadas.

Ant tų lavonų buvo aptikta kankinimo žymių, o šalia jų buvo paliktos dvi žalios kortelės, kurias pasirašė „Chalisko naujosios kartos kartelis“, sakė jis.

Kolimos valstijos prokuratūra pranešime sakė, kad „ieško atsakingųjų už nužudytus penkis žmones, kurių kūnai buvo rasti sekmadienio popietę“ greitkelyje tarp Mansaniljo ir Minatitlano.

Pareigūnai nenurodė, ar abi aukų grupės buvo kaip nors susijusios. Nė vienos jų tapatybė dar nebuvo nustatyta.

Per pastaruosius pusę metų šalyje padaugėjo nužudymų, siejamų su ginčais su Chalisko karteliu, rodo policijos turima informacija.

Sausio 16 ir 17 dienomis per tris atskirus incidentus Mansaniljo kurorte buvo nušauti šeši žmonės. Pareigūnai mano, kad visi tie asmenys buvo susiję su organizuotu nusikalstamumu.

Vienas liūdniausiai pagarsėjusių pasaulio nusikaltėlių, Meksikos narkomafijos bosas Joaquinas Guzmanas (Choakinas Gusmanas), pravarde El Chapo (Neūžauga), praėjusią savaitę buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur bus teisiamas. Dėl to manoma, kad jo vadovaujamas Sinaloa narkotikų kartelis dar smarkiau įsitrauks į kovas su Chalisko gauja. Pastaroji grupuotė, anksčiau buvusi Sinaloa kartelio sąjungininkė, šiuo metu, kaip manoma, kontroliuoja apie 50 mlrd. JAV dolerių turtą.

Dėl Chalisko grupuotės smurto Sinaloa kartelio teritorijoje Kolimos valstija tapo vienu neramiausių Meksikos regionų – praėjusiais metais joje 100 tūkst. gyventojų teko 72 nužudymai.

Chalisko narkotikų kartelis taip pat vykdo atakas prieš šalies policiją ir kariuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių