Meksikoje per šaudynes ir spūstį muzikos festivalyje žuvo penki žmonės

  • Teksto dydis:

Meksikos Plaja del Karmeno kurorte ankstų pirmadienio rytą įsiplieskus šaudynėms per elektroninės muzikos festivalį žuvo penki žmonės, iš jų vienas – per spūstį panikos apimtų žmonių minioje.

Dar 15 žmonių buvo sužeisti per spūstį, kilusią paryčiais, kai mažiausiai vienas asmuo pradėjo šaudyti naktiniame klube „Blue Parrot“ per festivalį BPM, pranešė Kintanos Roo valstijos prokuratūra.

Pasak valstijos gubernatoriaus Roberto Borge (Roberto Borchės), šaudymas įvyko dėl „asmeninio konflikto“ tarp dviejų žmonių.

Kaip nurodė vietos prokurorai, žuvo penki žmonės: kanadietis Kirkas Wilsonas (Kirkas Vilsonas), italas Danielis Pessina (Danielis Pesina), amerikietė Alejandra Villanueva Ibarra (Alechandra Viljanueva Ibara) ir meksikiečiai Rafaelis Penaloza Vega (Rafaelis Penalosa Vega) bei Francisco Ruizas Murillo (Fransiskas Ruisas Muriljas).

Plaja del Karmenas yra už 68 kilometrų į pietus nuo Kankūno. Šis tarp amerikiečių ir europiečių turistų populiarus regionas iki šiol beveik išvengė su narkotikų karteliais susijusio smurto, krečiančio kitus Meksikos regionus

„Turėjome staigiai peršokti metalinius apsauginius barjerus, nes buvo šaudoma. Buvo siaubinga. Buvome labai išsigandę“, – naujienų agentūrai AFP sakė 40-metis meksikietis didžėjus Ericas Alvarezas (Erikas Alvaresas) šalia klubo, ant kurio sienos nupiešta mėlyna papūga.

„Daugybė žmonių supanikavo“, – sakė E.Alvarezas, kuris sakė bėgdamas pametęs savo dantų protezus.

Pasak vietos prokurorų, buvo nušautas vienas italas, o dar vienas vyras mirė nuo kulkų žaizdų ligoninėje.

„Liudininkai sakė, kad tas asmuo bandė su ginklu patekti į tą įstaigą, bet jo neįleido apsauga, ir tai išprovokavo ataką“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Prokuroras Miguelis Angelas Pechas (Migelis Andželas Pečas) sakė, kad į užpuoliką šaudė du žmonės, greičiausiai apsauginiai.

Šalia nusikaltimo vietos buvo sulaikyti keturi asmenys, o pareigūnai tiria, ar jie susiję su šaudynėmis, pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių