Meksikoje nužudytas žurnalistas iš Hondūro

  • Teksto dydis:

Hondūro žurnalistas, siekęs gauti prieglobstį Meksikoje po vieno jo bendradarbio nužudymo, pats buvo nužudytas neramioje Verakruso valstijoje, pranešė pareigūnai ir aktyvistai.

Reporteris Edwinas Rivera Pazas (Edvinas Rivera Pasas) užpuolikų buvo sekamas ir sekmadienį dieną nušautas rytiniame Akajukano mieste, sakė vietos pareigūnai ir žurnalistų teises ginanti organizacija "Reporteriai be sienų" (RSF).

Šis naujienų reportažus filmavęs operatorius yra jau septintas Meksikoje šiais metais nužudytas žurnalistas. Nuo 2000 metų Meksikoje nužudyta daugiau nei 100 žurnalistų.

Šiuo atžvilgiu padėtis Meksikoje yra beveik tokia pat pavojinga kaip Hondūre, kur nuo 2003 metų nužudyta 70 žurnalistų. Tarp šių aukų buvo E.R. Pazo viršininkas Igorį Padilla (Igoris Padilja).

I. Padilla Hondūro sostinėje dirbo naujienų kanalui HCH, kai sausio mėnesį jam befilmuojant reklamą jis buvo nušautas iš pravažiuojančio automobilio.

E.R. Pazas, artimai dirbęs su I. Padilla, po šio įvykio pabėgo į Meksika. Jis buvo nužudytas jau gavęs pabėgėlio statusą, nurodė RSF.

Hondūrietis kūrė dokumentinį filmą apie problemas, su kuriomis susiduria migrantai ir pabėgėliai, pasakojo jį pažinojo prieglobsčio prašytojai iš Centrinės Amerikos.

Hondūras ragina Meksiką rasti ir nubausti už nužudymą atsakingus asmenis.

"Prašome valstybės prokuratūros ištirti įvykį ir neleisti, kad nusikaltimo vykdytojai nebūtų nubausti", – naujienų agentūrai AFP sakė Hondūro konsulatas Meksikoje Otonielis Morazanas (Otonielis Morasanas).

"Reporteriai be sienų" irgi paragino abi šalis atlikti nuodugnų tyrimą.

"Neleiskite, kad šio neapykantos nusikaltimo vykdytojai, kaip daugelis kitų, liktų nenubausti", – antradienį pranešė sakė RSF organizacijos Lotynų Amerikos skyriaus direktorius Emmanuelis Colombie (Emanuelis Kolombijė).

Meksika yra trečia pavojingiausia pasaulyje šalis žurnalistams po karo krečiamų Sirijos ir Afganistano, nurodo RSF.

Šioje šalyje daugiau nei 90 proc. žurnalistų nužudymų kaltininkų lieka nenubausti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių