Mažiausiai 30 žmonių sužeista per sprogimą gamykloje Ispanijoje

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 30 žmonių buvo sužeisti, trys iš jų – sunkiai, ketvirtadienį per sprogimą nuodingų cheminių atliekų perdirbimo gamykloje prie Madrido, be to teko evakuoti žmones iš šalia esančių mokyklų, pranešė pareigūnai.

Po sprogimo Argandos del Rei miesto gamykloje į dangų pakilo didžiulis juodų dūmų stulpas, tačiau gelbėtojų tarnybos išsklaidė nerimą dėl galimos oro taršos nuodingomis medžiagomis pranešdamos, kad kelių oro užterštumą matuojančių aplinkinių stočių rodmenys neviršija normos.

Madrido greitosios pagalbos centras socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė apie „keletą sprogimų“, per kuriuos buvo sunkiai sužeisti trys žmonės – „du patyrė nudegimus, o vienam lūžo dubuo“.

Ugniagesių atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad dar 27 žmones patyrė mažesnio laipsnio nudegimus.

Kol kas neaišku, ar visi per sprogimą sandėlyje nukentėję žmonės yra gamyklos darbininkai.

Pasak atstovo, pareigūnai stengiasi nustatyti maždaug už 30 kilometrų į pietryčius nuo sostinės įvykusio sprogimo priežastį.

Greitosios pagalbos centras taip pat nurodė, kad dėl sprogimo buvo evakuoti žmonės iš kelių mokyklų netoli įvykio vietos. Ugniagesiai dar tebegesina liepsnas.

„Kaimynystėje gyvenančių žmonių prašoma likti namuose ir neatidarinėti langų“, – sakė miesto savivaldybės atstovas, dar kartą pabrėžęs, kad oro kokybė yra „normali“.

Bendrovė „Requimsa“, kuriai priklauso ši gamykla, „tvarko ir renka visokias nuodingąsias atliekas“, skelbiama jos svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių