Maskva smerkia „Amnesty International“ ataskaitą apie masinį korimą Sirijos kalėjime

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį suklastotu pavadino „Amnesty International“ ataskaitą, kurioje sakoma, kad Sirijos vyriausybės kalėjime buvo pakarta 13 tūkst. žmonių.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Zacharova žurnalistams sakė, kad ataskaita yra „išgalvota istorija, kuri neatitinka realybės,“ ir „klastotė“.

Antradienį pasklebtoje ataskaitoje pasakojama apie nuo 2011 iki 2015 metų vykusį masinį korimą viename didžiausių Sirijos kalėjimų netoli Damasko.

Maskva per visą Sirijos konfliktą palaiko ilgalaikį savo sąjungininką Sirijos prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą). 2015 metų rugsėjį Rusijos karinės oro pajėgos pradėjo bombardavimo kampaniją režimo pajėgoms paremti.

„Tai dar viena tikslinga provokacija, kuria siekiama įpilti alyvos į ugnį gestančiame Sirijos konflikte“, – sakė ji.

Sirijos teisingumo ministerija atmetė „Amnesty Internationl“ ataskaitą, pavadinama ją „visiškai klaidinga“. Pasak Damasko, ja siekiama pakenkti šalies reputacijai tarptautiniuose forumuose.

M.Zacharova priekaištavo nevyriausybinei organizacijai paskelbus skaičius, kurie, pasak jos, buvo „matematinių paskaičiavimų, (atliktų) remiantis neįvardintų žmonių liudijimais, rezultatu“.

„Šios gerbiamos nevyriausybinės organizacijos vadovybė turėtų rimčiau pažvelgti į šiuos labai pavojingus savo Libano skyriaus prasimanymus“, – pridūrė atstovė.

Šokiruojanti „Amnesty International“ ataskaita buvo parengta remiantis pokalbiais su 84 liudininkais. Tarp davusiųjų parodymus esama buvusių kalėjimo prižiūrėtojų, kalinių ir teisėjų.

Ataskaitoje rašoma, kad 2011-2015 metų laikotarpiu mažiausiai kartą per savaitę po maždaug 50 kalinių būdavo išvedami iš savo kamerų ir savavališkai teisiami, mušami, o tada „vidury nakties visiškai slaptai“ pakariami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diagnoze

Diagnoze portretas
Siaubas kokie laukiniai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių