Maroke migrantai šturmavo Ispanijos teritorijos sieną

  • Teksto dydis:

Apie 400 migrantų penktadienį bandė prasiveržti per Maroko ir Ispanijai priklausančio mažyčio Seutos anklavo pasienyje esančią tvorą, pranešė pareigūnai.

Incidento metu nesunkiai buvo sužeisti du policijos pareigūnai.

Migrantai šturmavo du įvažiavimo punktus į anklavą, kurį juosia aukšta tvora. Per šį incidentą taip pat buvo sužeisti trys migrantai, naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnai.

Seuta ir Melilja, kita Ispanijos teritorija, esanti Šiaurės Afrikoje, yra vienintelės Europos Sąjungos sausumos sienos su Afrika.

Per šiuos punktus į Europą patenka dauguma afrikiečių migrantų, ieškančių geresnio gyvenimo. Jie perlipa tvorą, esančią pasienyje, arba plaukia palei pakrantę.

2014 metais paskendo penkiolika migrantų, kai kelios dešimtys jų bandė atplaukti į Seutą iš netoliese esančio paplūdimio.

Tuo metu žmogaus teisių gynėjai ir migrantai sakė, kad Ispanijos policijos pareigūnai bandė jiems neleisti pasiekti kranto, šaudydami guminėmis kulkomis ir purkšdami ašarines dujas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beglys

beglys portretas
jei juodasikniai nesupranta gerumo tai kiekvienam po dvidesimt pekis kircius i juoda uzpakali ir parodyt krypti kad begtu i gimtine

asis

asis portretas
O kodėl šaudė guminėm kulkom , gal neturitikrų?

Tikis

Tikis portretas
Tik vyti bezdziones atgal, is kur atsibaste!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių