Maltoje aukotos mišios nužudytai žurnalistei pagerbti

  • Teksto dydis:

Politikai ir aukšto rango pareigūnai pirmadienį pagerbė nužudytą Maltos žurnalistę Daphnę Caruaną Galizią (Dafnę Karuaną Galiciją), tačiau jos šeima į mišias neatvyko, jie kaltina vyriausybę prisidėjus prie D. C. Galizia mirties.

Maltos arkivyskupas aukojo mišias koplyčioje, esančioje už vos kelių šimtų metrų nuo vietos, kur praėjusią savaitę sprogo automobilis, kuriuo važiavo antikorupcinius straipsnius rašanti žurnalistė.

„Daphnės Caruanos Galizios žudikai norėjo mus įbauginti ir terorizuoti, – susirinkusiems sakė arkivyskupas Charlesas Scicluna (Čarlzas Šikluna). – Praėjusios savaitės nelaimės vykdytojai nori, kad mes bijotume.“

Mišios, į kurias atvyko buvę prezidentai, buvę premjerai ir parlamento nariai, prasidėjo 15 val. vietos laiku (16 val. Lietuvos laiku), praėjus lygiai savaitei po jos mirties.

Ceremonija įvyko po to, kai popiežius Pranciškus Maltai išsiuntė užuojautos laišką ir sakė, kad meldžiasi už D. C. Galizios šeimą ir Maltos žmones, tai retas ir neįprastas Vatikano poelgis mirus civiliui.

Sprogimo vietoje žmonės paliko gėlių, atviručių ir šalies vėliavų.

„Tavo plunksna galingesnė už sprogmenis. Ką parašei ir ką išsiaiškinai, nesusprogdinama“, – rašoma vienoje žinutėje.

53 metų žurnalistė ne kartą premjero Josepho Muscato (Džosefo Muskato) vidinę aplinką kaltino korupcija, pateikdama išsamius kaltinimus, ir neseniai ėmėsi tirti opozicijos lyderio veiksmų.

D. C. Galizios sūnų mišiose nebuvo.

Po motinos mirties sūnūs apkaltino J. Muscatą, kad šis savo administraciją sudarė iš sukčių ir sukūrė nebaudžiamumo kultūrą, todėl Malta tapo mafijos sala.

„Mūsų tikslas šiandien yra siekti taikos, kur vyrauja smurtas, siekti meilės, kur matome neapykantą ir siekti teisybės, kur įsikerojusi neteisybė, o ten kur tvyro baimė, siekti drąsos“, – sakė arkivyskupas Ch. Scicluna.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių