Malta neįsileido imigrantų priešininkų laivo

  • Teksto dydis:

Malta šeštadienį pareiškė, kad kraštutinių dešiniųjų grupės „Defend Europe“ laivas „C-Star“ saloje nelaukiamas, o šis Valetos pareiškimas sulaukė itin piktos prieš imigraciją nusiteikusių aktyvistų reakcijos.

„C-Star“ įgula pareiškė, kad Maltos pozicija yra „istorinė gėda“. Laivo įgulos tvirtinimu, ji negavo leidimo prisišvartuoti uoste, o į laivą nebuvo atsiųsta vandens.

„Kol IS (džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“) teroristai be jokių problemų priimami Europoje, patriotiškai nusiteikę aktyvistai neįleidžiami į savo pačių žemyną“, – sakoma jų pranešime socialiniuose tinkluose.

Vienas Maltos vyriausybės atstovas sakė, kad laivas neprašė prisišvartuoti Maltoje, tačiau, pasak jo, toks prašymas nebūtų buvęs patenkintas.

„Jie norėjo čia įsigyti paslaugų. Nebuvo jokių skubių reikalų“, – teigė jis naujienų agentūrai AFP.

„Nenorime būti siejami su tuo laivu ir nenorime, kad jis pasiektų mūsų krantus, nes nesutinkame su tuo, kam jie atstovauja“, – pridūrė jis.

Taip pat šaltai „C-Star“ buvo sutiktas ir Graikijos, Italijos ir Tuniso uostuose. Neilgai trukusi laivo misija baigėsi ketvirtadienį vakare.

Šis laivas vos mažiau nei savaitę vykdė savo užduotį – patruliavo prie Libijos krantų, kur pastaraisiais metais buvo išgelbėti ir į Italiją atplukdyti šimtai tūkstančių migrantų.

Jo įgulai taip ir nepavyko įgyvendinti savo grasinimų sugrąžinti visas į bėdą patekusias migrantų valtis atgal į Libiją. Humanitarinės organizacijos perspėjo, kad toks žingsnis būtų laikomas tarptautinės teisės pažeidimu.

Maltos centro kairiųjų vyriausybės sprendimą neįsileisti imigrantų priešininkų laivo pasveikino vietos nevyriausybinės organizacijos, kurios išplatino bendrą pareiškimą. Jame teigiama, kad toks Valetos sprendimas išsiuntė „aiškią žinutę prieš neapykantos ir ekstremizmo politiką“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar tu skaityt moki cia tu neprieme kurie kaip tik nori stabdyti juodziu patekima i europa

Manau ir manysiu taip.

Manau ir manysiu taip. portretas
Saunuoliai Malta.Visos salis sitaip turejo ir turi pasielgti.Nereikia perkelti afrikieciu i Europa..

po teisybei

po teisybei portretas
tai europieciai pirmiau sugriove, isplese Afrika. Dabar rasko vaisius. Paskaitykit istorija.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių