Malio opozicijos lyderis S. Cisse mirė nuo COVID-19

Malio opozicijos lyderis Soumaila Cisse (Sumaila Sisė), kuris šiemet daugiau nei pusę metų buvo laikomas džihadistų įkaitu, mirė nuo koronavirusinės infekcijos, penktadienį pranešė politiko partija ir jo šeima.

71 metų S.Cisse „mirė Prancūzijoje, kur buvo nuvežtas gydyti dėl COVID-19“, sakė jo šeimos narys naujienų agentūrai AFP.

„Galiu patvirtinti šią siaubingą žinią. Jis mirė“, – sakė partijos URD, kuriai priklausė velionis, vienas lyderių, pasikalbėjęs su S. Cisse našle.

S. Cisse buvo pagrobtas kovo pabaigoje šiaurės rytiniame Tombuktu regione, kai dalyvavo agitacinėje kampanijoje prieš parlamento rinkimus.

Po nelaisvėje praleisto pusmečio jis buvo išlaisvintas drauge su prancūze Sophie Petronin (Sofi Petronen) ir dviem italais.

Įkaitai buvo paleisti manais į maždaug 200 islamistų belaisvių, kurių paleidimo reikalavo džihaidistų grupės.

„Aš nepatyriau jokio smurto – nei fizinio, nei žodinio“, – paleistas sakė S. Cisse.

Buvęs opozicijos lyderis parlamente S. Cisse trejuose prezidento rinkimuose liko antras.

2013 ir 2018 metais jis pralaimėjo rinkimus Ibrahimui Boubacarui Keitai (Ibrahimui Bubakarui Keitai), kuris rugpjūtį buvo nuverstas per karinį perversmą.

Inžinieriaus ir IT specialisto kvalifikaciją turintis S. Cisse studijavo Senegale ir Prancūzijoje, kur dirbo tokiose kompanijose kaip IBM, o vėliau sugrįžo į Malį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių