Malaizija patvirtino nužudyto Kim Jong Namo tapatybę

  • Teksto dydis:

Malaizija patvirtino Šiaurės Korėjos lyderio netikro brolio Kim Jong Namo (Kim Čen Namo), nužudyto praeitą mėnesį Kvala Lumpūro oro uoste, tapatybę pagal jo vaiko DNR, trečiadienį pranešė premjero pavaduotojas.

Tyrėjai „patvirtino tapatybę – kad palaikai yra Kim Jong Namo, remianti mėginiu, gautu iš jo vaiko“, nurodė vicepremjeras Ahmadas Zahidas Hamidi (Ahmadas Zahidas Hamidis).

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) 45 metų netikras brolis vasario 13 dieną buvo nunuodytas prie cheminių ginklų priskiriama nervus paralyžiuojančia medžiaga VX per stulbinamą ataką Kvala Lumpūro tarptautiniame oro uoste, tarsi parengtą pagal kokio nors filmo apie Šaltojo karo šnipus scenarijų.

Seulas dėl Kim Jong Namo mirties kaltina Pchenjaną, bet Šiaurės Korėja atmeta tokius pareiškimus ir iki šiol oficialiai nepatvirtino aukos tapatybės. Nužudytasis turėjo pasą, išduotą Kim Cholo (Kim Čolo) vardu.

Malaizija jo tapatybę oficialiai patvirtino penktadienį, bet neatskleidė, ar pareigūnai gavo kokio nors Kim Jong Namo giminaičio DNR mėginį.

Policijos vadovas Khalidas Abu Bakaras (Chalidas Abu Bakaras) tąsyk nurodė, kad daugiau detalių negalima atskleisti dėl siekiant užtikrinti „liudininkų saugumą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių