Malaizija konfiskavo beveik 1 mln. dolerių vertės gyvūnų dalių kontrabandą

  • Teksto dydis:

Malaizija konfiskavo beveik milijono dolerių vertės dramblio ilčių ir skujuočių žvynų siuntą iš Afrikos, trečiadienį pranešė vienas pareigūnas.

Minėta siunta buvo aptikta per dvi kratas pagrindinio Bankoko oro uosto krovininių lėktuvų terminale sekmadienį, informavo muitininkai.

Per pirmąją kratą pareigūnai aptiko 23 dramblio iltis, sveriančias beveik 76 kg, kurių vertė siekia 275 tūkst. ringitų (per 54 tūkst. eurų).

„Muitinės pareigūnai paėmė dvi dėžes, kuriose buvo didelis kiekis dramblių ilčių“, – pranešime sakė vyresnysis muitinės pareigūnas Pudzi Manas (Pudzis Manas).

Tos iltys buvo atsiųstos iš Nigerijos, bet dokumentuose buvo nurodyta, kad lėktuvas atgabeno maisto produktų.

Per kitą kratą pareigūnai aptiko šešis maišus skujuočių žvynų, svėrusių daugiau kaip 300 kilogramų. Jų vertė siekia 3,86 mln. ringitų (beveik 761 tūkst. eurų), nurodė Pudzi Manas. Ši siunta buvo atgabenta iš Kongo Demokratinės Respublikos.

Dėl konfiskuotų retų gyvūnų dalių siuntų nebuvo areštuotas nė vienas asmuo.

Nors prekyba dramblio kaulu su keliomis išimtimis nuo 1989-ųjų yra draudžiama visame pasaulyje, kai kurių Azijos šalių, o ypač Kinijos ir Vietnamo rinkose ši prekė yra itin paklausi. Ši medžiaga ten labai vertinama ir naudojama tiek puošniems dirbiniams, tiek tradicinėje medicinoje.

Dėl didžiulės skujuočių žvynų paklausos „žvynuotosios skruzdėdos“ tapo populiariausiu žinduoliu nelegalioje prekyboje. Šių nykstančių gyvūnų žvynai yra itin vertinami kai kuriose Azijos šalyse, nes tikima, kad jie turi medicininių savybių.

Be kita ko, skujuočių mėsa Kinijoje laikoma delikatesu, o jų žvynai kartais būna naudojami kristalinio metamfetamino gamyboje.

Šis radinys pademonstravo, kad Malaizija tebeužima svarbią vietą retų gyvūnų dalių kontrabandos sistemoje. Praėjusį mėnesį Kvala Lumpūro oro uoste buvo suimtas vienas vietnamietis, kurio bagaže buvo rasta didelė dramblio kaulo siunta.

Malaizijoje už retų gyvūnų dalių kontrabandą gresia iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė ir bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių