Londone baiminamasi daugiabučių gaisrų: dar 60 pastatų – nesaugūs

  • Teksto dydis:

Londone tvyrant nerimui dėl nepakankamos priešgaisrinės saugos po dešimtis žmonių gyvybių nusinešusio gaisro name „Grenfell Tower“, buvo atlikta daugiau pastatų patikrinimų ir dar 60 pastatų buvo pripažinti nesaugiais, sekmadienį pranešė vyriausybė.

Pareigūnai, šeštadienį pradėję evakuoti gyventojus iš keturių daugiabučių, vis dar susiduria su sunkumais, nes kai kurie žmonės atsisako palikti savo namus.

Didžiulio masto gyvenamųjų pastatų patikrinimo operacija prasidėjo kilus nerimui dėl jų saugumo po birželio 14-ąją įsiplieskusio gaisro „Grenfell Tower“ daugiabutyje. Manoma, kad ši nelaimė pareikalavo iš viso 79 žmonių gyvybių.

Kilus įtarimams, kad daugiau Londono namų gali būti padengti tokio paties tipo išorinės apdailos plokštėmis kaip ir „Grenfell Tower“, buvo atlikta skubi patikra. Ekspertai nustatė, kad tokiomis plokštėmis, kurios neišlaikė priešgaisrinio saugumo bandymų, yra padengti dar 60 sostinės namų.

„Visiems savininkams ir ugniagesių ir gelbėtojų tarnyboms tose vietovėse buvo pranešti šie rezultatai; palaikome su jais visais ryšį, kad padėtume vykdyti tolesnius veiksmus ir juos stebėtume“, – sakė bendruomenių ir vietos savivaldos sekretorius Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas).

Šeštadienį vyriausybė pranešė, kad nesaugių daugiabučių Anglijoje yra beveik dvigubai mažiau nei paskelbta kitą dieną – 34.

Nors daugumai žmonių buvo leista likti savo namuose nepaisant gaisrų pavojaus, šeštadienį buvo evakuoti tūkstančiai gyventojų iš 650 butų, esančių keturiuose daugiabučiuose šiaurės Londone.

Keturi iš penkių municipalinės būsto valdybos „Chalcots Estate“ daugiabučių šiauriniame Londono Kamdeno rajone stovintys buvo pripažinti nesaugiais dėl degių išorinės apdailos ir izoliacijos plokščių, rasta pažeidimų, susijusių su atsarginiais išėjimais bei dujų vamzdžiais. Evakuotiems tų daugiabučių gyventojams teko patirti tikrą chaosą, nes laikinai apsistoti jiems buvo siūloma vietos laisvalaikio centre arba viešbučiuose.

Vis dėlto, nepaisydami pareigūnų būgštavimų, apie 200 gyventojų atsisakė palikti savo namus. Kai kurie iš tų žmonių serga agorafobija – bijo išeiti iš namų į jiems nesaugią, nekontroliuojamą aplinką, nurodė vietos savivaldos organo – Kamdeno tarybos – vadovė Georgia Gould (Džordžija Guld).

„Pati grįžtu į tuos daugiabučius, beldžiuosi į duris ir dalyvauju tokiuose pokalbiuose“, – sakė ji televizijai BBC apie savo bandymus įkalbėti tuose namuose likusius žmones evakuotis.

G.Gould nesutiko atskleisti, ar esama kažkokio termino, kai visi gyventojai turi būti evakuoti. „Paskutinis dalykas, kurį norėčiau padaryti būtų priversti žmones palikti savo namus“, – teigė ji.

Sprendimą, ar evakuoti žmones iš pastatų, kurie neišlaikė priešgaisrinio saugumo bandymų, turi priimti kiekvienas savivaldos organas atskirai, naujienų agentūrai AFP sakė Bendruomenių ir vietos savivaldos ministerijos atstovas.

Kol toliau vyksta sostinės pastatų patikros darbai, birželio 14-osios tragediją primena vakarų Londone stūksantis išdegęs 24 aukštų pastatas.

Londono policijos detektyvė inspektorė Fiona McCormack (Fiona Makormak) penktadienį sakė, kad visi „vientisi palaikai“ jau pašalinti iš pastato ir kad „siaubinga tikrovė yra tokia, kad galbūt nerasime arba neidentifikuosime visų žuvusių, nes (gaisro) kaitra buvo labai didelė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
Naujos statybos namai niekuo ne geresni už renovuotus. Pas mus jau taip, kol kas nenutiks, tol darysim taip, kaip mums norisi, statysim iš pačių pigiausių ir nesaugiausių medžiagų, paskui visa tai brangiai pardavinėsim ir lauksim, o gal nieko nenutiks...Čia kaip su šiukšlių perdirbimo gamykla Kaune-statytojai bankrutuoja, visas statybos ir technologijos klaidas galės taisyti mokesčių mokėtojai solidariai, o milijonai saugiai "įsisavinti" neaiškios grupės įmonių.

...

... portretas
Na, mūsų NĖ VIENAS renovuotas namas tokios patikros neatlaikytų - juose gyvenantys iš anksto prieskoniais pasibarstykit. :|

Anonimas

Anonimas portretas
pagalvokim apie musu renovacija isko plokses.musu namai sudegtu dar greiciau.ten plokstes i alimini dar suvyniotos.negalima tu ploksciu det ant namu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių