Londone apvirtus tramvajui žuvo žmogus, dar pusšimtis sužeista

  • Teksto dydis:

Londone trečiadienį nuo bėgių nuvažiavus ir ant šono nuvirtus tramvajui, žuvo mažiausiai vienas žmogus, o daugiau kaip 50 buvo sužeisti, kai kurie jų – sunkiai.

Incidentas įvyko maždaug 6 val. 10 min. vietos (8 val. 10 min. Lietuvos) laiku ties sankryža Kroidone, esančia Londono pietuose.

„Daug žmonių buvo nuvežti į ligoninę dėl sužeidimų ir, deja, galime pasakyti, kad esama žuvusiųjų, – sakė Transporto policijos Robinas Smithas (Robinas Smitas). – Mums dar per anksti patvirtinti skaičius, bet labai stengiamės įvertinti šį vis dar vykstantį incidentą. Toliau skiriame didžiausią dėmesį užtikrinti, kad jie (nukentėjusieji) pasveiktų.“

Vykdomas incidento priežasčių tyrimas.

Londono greitosios medicinos pagalbos tarnybos pareigūnas Liamas Lehane'as (Liamas Legeinas) sakė, kad į ligoninę buvo atvežta daugiau kaip 50 žmonių.

„Dauguma šių pacientų yra sužeistieji, kurie patys gali paeiti. Tačiau yra ir sunkiai sužeistų“, – sakė jis.

Londono ugniagesiai pranešė, kad tramvajui nuvažiavus nuo bėgių vagonuose buvo įstrigę penki žmonės, iš kurių trys jau išvaduoti.

2000-aisiais atidaryta Londono tramvajų sistema 28 km ilgio linija jungia kelis pietinius priemiesčius.

2015-2016 metais šia sistema pasinaudojo daugiau kaip 27 mln. keleivių.

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) sakė, kad gelbėtojai „itin sunkiai dirba stengdamiesi suvaldyti situaciją ir suteikti pagalbą sužeistiesiems“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių