Liverpulyje ugnis sunaikino 1 400 mašinų stovėjimo aikštelėje

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos mieste Liverpulyje didžiulis gaisras sunaikino apie 1 400 mašinų, paliktų 1,6 tūkst. vietų daugiaaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje prie vienos arenos, pirmadienį pranešė policija.

Dėl gaisro, sekmadienį sutemus įsiplieskusio šalie šiame Anglijos šiaurės vakarų mieste esančios 11 tūkst. vietų arenos „Echo“, buvo atšaukta Liverpulio tarptautinė žirgų paroda.

Kaip nurodė vietinė Mersisaido regiono policija, per gaisrą niekas nebuvo sunkiai sužeistas, taip pat rasti visi žirgai.

„Pirminiai tyrimai rodo, kad nuo atsitiktinio gaisro vienoje transporto priemonėje užsidegė kitos transporto priemonės, – sakoma policijos pranešime. – Manome, kad visos automobilių stovėjimo aikštelėje buvusios transporto priemonės yra sunaikintos, ir patariame savininkams kreiptis į savo draudimo bendroves.“

Liverpulio meras Joe Andersonas (Džo Andersonas) sakė, kad pirmiausiai užsiliepsnojo vienas keturiais ratais varomas automobilis aikštelės trečiajame aukšte.

Į parodą atvežti žirgai, laikyti aikštelės pirmame aukšte, buvo perkelti į areną, pridūrė jis.

„Liepsnos ir dūmai buvo neįtikėtini“, – sakė 44 metų Kevinas Boothas (Kevinas Butas), su šeima atvykęs į žirgų parodą.

„Buvo baisu. Girdėjom sprogstančių automobilių langų trenksmus“, – pasakojo vyras.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad liepsnoms smarkiausiai įsisiautėjus atrodė, kad kas porą sekundžių sprogdavo po automobilį. Pasak jų, pirmiausias užsidegė vienas senas automobilis, ir ugnis sparčiais išplito.

Žmonėms, dėl šio gaisro negalintiems grįžti namo, buvo įkurtas pagalbos centras. Vietos savanoriai padėjo pasirūpinti įstrigusiųjų nakvyne arba transportu.

„Liverpulio žmonių dosnumas niekada mūsų nenuvylė; dabar jau visi yra įkurdinti arba buvo parvežti“, – pabrėžė J. Andersonas.

Arenos administracija nurodė, kad visi parodoje dalyvavę žmonės ir žirgai buvo rasti ir yra saugūs.

Dėl gaisro ir dūmų teko evakuoti kai kurių aplinkinių butų gyventojus.

Su liepsnomis kovoti buvo pasiųsti 12 ugniagesių automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Bezdzioniu darbas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių