Lenkijos sunkiojo metalo grupė neigia kaltinimus išžaginimu

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose sulaikyti keturi Lenkijos sunkiojo metalo grupės nariai antradienį padarė kaltės nepripažinimo pareiškimus dėl kaltinimų, kad šią vasarą po koncerto Vašingtono valstijoje jie pagrobė moterį ir ją išprievartavo savo gastrolių autobuse.

Grupės „Decapitated“ nariai neigia moters parodymus policijai, kuriuose ji tvirtino, kad buvo pakviesta į lenkų autobusą ir ten nuėjusi į tualetą buvo jų visų išprievartauta.

Teismas visiems keturiems grupės nariams skyrė areštą ir 100 tūkst. JAV dolerių užstatą.

„Decapitated“ vokalistas Rafalas Piotrowskis (Rafalas Piotrovskis) ir kiti grupės nariai – Hubertas Wiecekas (Hubertas Vecekas), Waclawas Kieltyka (Vaclavas Keltyka) ir Michalas Lysejko (Michalas Lyseika) – teisme beveik nieko nekalbėjo, tik padarė kaltės nepripažinimo pareiškimus.

„Nekaltas“, – pareiškė M.Lysejko anglų kalba su smarkiu akcentu. Likę trys grupės nariai savo pareiškimus teismui taip pat padarė anglų kalba.

Visi jie vilkėjo geltonas kalinių uniformas, o į teismo salę jie buvo atvesdinti ir vėliau iš jos išvesti surakinti antrankiais.

Lenkas vertėjas paaiškino „Decapitated“ nariams teismo procedūras.

Grupės nariai buvo sulaikyti rugsėjį Los Andžele ir kiek anksčiau šį mėnesį perkelti į Vašingtoną, kuri jiems pareikšti kaltinimai.

Spokano apygardos aukštesnės instancijos teismo teisėja Annette Plese (Anet Plys) teismo posėdį paskyrė gruodžio 18 dieną, tačiau sakė, kad jis tikriausiai bus nukeltas į ateinančių metų pradžią.

R.Piotrowskio advokatas Jeffry Fineris (Džefris Faineris)pažymėjo, kad jo ginamasis anksčiau nebuvo teistas bei Jungtinėse Valstijose, nei Lenkijoje. Praėjusią savaitę advokatas sakė, kad grupė daugybę kartų lankėsi Amerikoje ir šių viešnagių metu nėra buvę jokių kriminalinių incidentų.

Neseniai grupės nariai socialiniame tinkle paskelbė pareiškimą, kuriame tvirtino, kad jiems mesti melagingi kaltinimai ir jie neabejoja, jog bus paleisti ir galės grįžti namo.

Į policiją kreipėsi dvi moterys, tvirtinusios, kad po rugpjūčio 31-osios vakarą Spokane vykusio „Decapitated“ koncerto jos buvo pakviestos į grupės gastrolių autobusą.

Viena moterų sakė, kad pasikalbėjusi su grupės nariais ji nuėjo į autobuse esantį tualetą, kur ją vienas po kito išžagino visi keturi lenkai.

Kita moteris sakė, kad ji sugebėjo pasprukti, spyrusi vienam iš grupės narių į tarpukojį.

Lenkų advokatai sako turintys liudininkų, galinčių paneigti šių moterų parodymus.

Be piniginio užstato, teismas skyrė dar vieną kardomąją priemonę – paėmė iš lenkų jų pasus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Lenkais tikėt?.. :s

Ar skaitet antraste

Ar skaitet antraste portretas
Brangus dienrascio Kauno dienos vadovai. Paskaitykit kokias nesamones raso Jusu zurnalistai. Sio straipsnio pavadinimo nesuprantu. Kazkoks padriku zodziu kratinys. O jau apie paciu zurnalistu straipsnius... Tai kazkas apgailetino. Ar jau neliko gebanciu rasyti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių