Lenkijoje vyras kaltinamas sukėlęs avariją, per kurią nukentėjo premjerė

  • Teksto dydis:

Lenkijos prokurorai antradienį 21 metų vyrui pareiškė kaltinimus sukėlus eismo įvykį, per kurį praėjusią savaitę nukentėjo šalies premjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo) ir dar du žmonės.

Nelaimė įvyko penktadienį vakare B.Szydlo gimtajame pietiniame Osvencimo mieste, kai jos limuzino vairuotojui teko staiga pasukti, kad išvengtų susidūrimo su mažu „Fiat“ automobiliu.

Premjerė buvo ką tik sugrįžusi į Osvencimą praleisti čia savaitgalio.

B.Szydlo rimtų sužalojimų nepatyrė ir operacijos neprireikė. Tačiau gydytojai nori, kad premjerė dar kelias dienas praleistų ligoninėje, pirmadienį pranešė vyriausybės atstovas spaudai Rafalas Bochenekas. 

Per eismo įvykį taip pat nukentėjo du premjerės apsaugininkai, vienas iš kurių vairavo limuziną.

Privati televizija TVN24 pirmadienį vakare parodė reportažą, kaip premjerė palatoje aplankė vieną iš sužeistų apsaugininkų.

Reportaže buvo matyti, kaip užtrauktuku užsegamą laisvalaikio švarką vilkinti B.Szydlo tvirtu žingsniu eina ligoninės koridoriumi.

Pasak R.Bocheneko, premjerė ligoninėje susitinka su vyriausybės pareigūnais ir dirba su dokumentais.

Tačiau antradienį jai teks praleisti savaitinį vyriausybės posėdį. Vietoje premjerės posėdžiui pirmininkaus jos pavaduotojas, kultūros ministras Piotras Glinskis. 

Krokuvos prokuratūros atstovai sakė, kad automobilio „Fiat Seicento“ vairuotojui Sebastianui K. buvo pareikšti kaltinimai dėl eismo saugumo taisyklių pažeidimo per neatsargumą. Už tai jam gresia iki trejų metų kalėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių