Lenkijoje per smarkias audras žuvo du žmonės

  • Teksto dydis:

Lenkijoje du žmonės žuvo, o dar mažiausiai 39 buvo sužeisti praėjusią naktį prasiautus smarkiai audrai, varčiusiai medžius, sukėlusiai potvynių ir plėšusiai namų stogus, penktadienį pranešė Lenkijos visuomeninis radijas.

Ugniagesiai praneša sulaukę beveik 10 tūkst. skambučių dėl nuvirtusių medžių ir smarkaus vėjo bei liūčių sukeltos žalos.

Tarp žuvusiųjų yra 67-erių metų vyras iš Osno miesto vakarinėje Liubuso vaivadijoje. Jis nukrito nuo savo namo stogo, kurį mėgino sutvirtinti įsisiautus audrai.

Be to, virstantis medis užmušė vieną moterį per incidentą Didžiosios Lenkijos vaivadijoje, nurodė naujienų televizija TVN24.

Vėjo gūsiai apgadino 890 pastatų stogus ir išvertė apie 9 tūkst. medžių, sakė ugniagesiai.

Kaip informuoja Lenkijos vyriausybinis saugumo centras (RCB) beveik 714 tūkst. gyventojų liko be elektros, daugiausiai vakarinėje Liubušo vaivadijos dalyje.

Vidaus reikalų ministras Mariusz Błaszczakas (Marjušas Blaščakas) penktadienį ryte vaizdo ryšiu kalbėjosi su paveiktų regionų valstybinės ugniagesių tarnybos vadovais ir aptarė, kaip bus likviduojami stichijos padariniai.

Šiai audrai anksčiau slenkant virš Vokietijos, šalies šiaurėje ir rytuose žuvo mažiausiai septyni žmonės.


Šiame straipsnyje: Lenkijaaudraaudra Lenkijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių