Lenkijoje dujų sprogimas sugriovė namą, yra žuvusiųjų

  • Teksto dydis:

Lenkijos vakariniame Poznanės mieste penki žmonės žuvo ir dar daugiau nei 20 buvo sužeisti sekmadienį numanomo dujų nuotėkio sukeltam sprogimui sugriovus dalį namo, pranešė pareigūnai.

Vietos ugniagesių atstovas Slawomiras Brandtas (Slavomiras Brantas) sakė, kad prie sugriuvusio namo dirba 24 ugniagesių komandos. Jis nurodė, kad name buvo 18 butų ir kad tarp sužeistųjų yra vaikų.

Didžiosios Lenkijos vaivadijos administracijos vadovas Zbigniewas Hoffmannas (Zbignevas Hofmanas) sakė, kad trijų sužeistųjų, tarp jų vieno vaiko, būklė labai sunki.

Z. Hoffmanas nurodė, kad dar per anksti pasakyti, kodėl sugriuvo namas, bet pridūrė, kad viena galima priežastis yra dujų sprogimas.

Sprogimas Poznanės pietiniame Dembeco rajone esančiame daugiabutyje driokstelėjo apie 7 val. 50 min. vietos (8 val. 50 min. Lietuvos) laiku, naujienų agentūra IAR citavo ugniagesių informaciją.

Pasak ugniagesių vado Andrzejaus Bartkowiako (Andžejaus Bartkoviako), dalinė pastato griūtis sunaikino keturis iš 18 butų. Pareigūnas perspėjo, kad išlieka pastato fasado griūties pavojus.

Per šį incidentą nenukentėję namo gyventojai buvo apgyvendinti netoliese esančiame viešbutyje.

Pasak vietos dujų tarnybos vadovo, vasario 19 dieną pastate buvo atlikta dujų tinklų inspekcija, bet jokių pažeidimų nebuvo nustatyta.

Pareigūnai pradėjo įvykio priežasčių tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Beretiniai jau gali pradėti šaukti kad rusai brokuotas dujas pakišo ir kaip gerai kad mes savo indipindi geldą turime.

Anonimas

Anonimas portretas
Va šito ir aš bijau. Nebūtinai teroro aktas. Pas mus po renovacijos per ventiliacines angas šaltis skverbiasi į butus. Mūsų namo "proto bokštai" sumanė ir jau geras penkmetis taip daro. Atšalus orams, lipa ant stogo ir statybine vata užkamšo ventiliacines angas. Pagal aktus kaminai turėtų siekti tris metrus, bet tik per geroką atstumą nutolus nuo namo jų viršunėlės pasimato. Užtektų kam pamiršti puodą ant viryklės ir....

Lorensas

Lorensas portretas
Saugiausi namai yra kur nėra dujų, elektrinės viryklės. Beto saugiausi namai yra 2 ar 3 aukštų ir mūriniai. Jie nors tvirti, nebijo žemės drebėjimų. O šitos blokinės dėžutės nuo mažiausio žemės drebėjimo griūtu kaip kortų nameliai. Kas turi pinigų tegu kuo greičiau statosi nuosavus namus, tai ypač saugu gyvent.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių