Kuboje nusižudė velionio prezidento F. Castro vyriausias sūnus

  • Teksto dydis:

Velionio Kubos prezidento Fidelio Castro (Fidelio Kastro) sūnus ketvirtadienį nusižudė, pranešė valstybinė žiniasklaida. Jam 68 metai.

„Fidelis Castro Diazas-Balartas (Fidelis Kastras Diasas-Balartas), kelis mėnesius grupės gydytojų gydytas dėl gilios depresijos, šį rytą pasitraukė iš gyvenimo“, – nurodė Kubos valstybinis laikraštis „Granma“.

Buvusio lyderio sūnus, išvaizda labai panašus į savo garsųjį tėvą ir vadintas „Fidelito“ (Fidelitu, Mažuoju Fideliu), iš pradžių buvo gydomas ligoninėje, o vėliau tęsė gydymą namuose.

1949 metų rugsėjo 1-ąją gimęs F. Castro Diazas-Balartas buvo revoliucionieriaus F. Castro sūnus iš pirmosios santuokos su Mirta Diaz-Balart (Mirta Dias-Balart).

Fidelis jaunesnysis studijavo branduolinę fiziką Sovietų Sąjungoje ir grįžęs į Kubą plėtojo branduolinės energetikos programą.

Prieš mirtį jis tebebuvo Kubos komunistinės vyriausybės patarėjas mokslo reikalams ir šalies Mokslų akademijos pirmininko pavaduotojas.

Jo motina priklausė Kubos aristokratų giminei ir už Fidelio Castro ištekėjo dar prieš šiam pradedant revoliucinę kovą, vėliau atvedusią jį ir jo brolį Raulį į valdžią.

Per savo motinos liniją F. Castro Diazas-Balartas buvo susijęs giminystės ryšiais su JAV Kongreso nariu Mario Diazu-Balartu (Marijumi Diasu-Balartu), atstovaujančiu Floridoje gyvenantiems išeiviams iš Kubos.

„Fidelito“ tėvas mirė 2016 metų lapkritį, būdamas 90 metų. Buvęs lyderis iš viešojo gyvenimo pasitraukė 2006 metais, dėl prastos sveikatos. Prezidento postą broliui Rauliui jis oficialiai perdavė 2008-aisiais.

Dėl F. Castro Diazo-Balarto laidotuvių spręs jo šeima, nurodė valstybinė žiniasklaida.


Psichologinė pagalba:



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jeeep, tie psich.grifai jau į Kubą užsimanė... kur jie, ten ir mirtys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių