Kremlius: Kijevo planai susigrąžinti Krymą – nederami

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį pareiškė, kad Kijevo paskelbtas planas susigrąžinti Maskvos aneksuotą Krymo pusiasalį yra „nederamas“.

„Tokį užsiminimą apie Krymą laikome nederamu, nes tai yra Rusijos regionas. Rusijos regionų likimas nesvarstytinas su jokiomis valstybėmis“, – sakė D. Peskovas, komentuodamas Kijevo planą dėl Krymo ir prorusiškų separatistų kontroliuojamų Rytų Ukrainos regionų sugrąžinimo Kijevo vyriausybės žinion.

Kalbėdamas apie planą dėl Rytų Ukrainos sugrąžinimo, D. Peskovas sakė žurnalistams, jog šio regiono problemos gali būti sprendžiamos tik įgyvendinant vadinamuosius Minsko taikos susitarimus.

Jis pridūrė, kad Kijevas blokuoja pastangas įgyvendinti šį susitarimą.

Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį 2014 metų kovą, Kijeve per proeuropietišką Maidano revoliuciją nuvertus prorusišką šalies prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Vėliau tais pačiais metais Rytų Ukrainoje įsiplieskęs ir iki šiol tebesitęsiantis ginkluotas konfliktas tarp Kijevo pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų jau pareikalavo per 10 tūkst. gyvybių.


Šiame straipsnyje: KrymasRusijaUkrainakonfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Liėtuvis

Liėtuvis portretas
Rimantai tau psichiatrijos ekspertizė daryta? Persišviėsk galva prašau!

Rimantas, Kaunas

Rimantas, Kaunas portretas
Jau Putino paskutinė prezidentavimo kadencija! Po to, jo laukia staigmena - MH 17, numušto lėktuvo byla! Jis to labai bijo! Tada pajudės ir Krymo okupacijos klausimas...Tikrai Krymas bus grąžintas Ukrainai, nes okupacijos, po kurio laiko, visada žlunga! Tai yra dėsnis!

Anonimas

Anonimas portretas
Mažiau čia tik trieskit ir fantazuokit. Niekam šita ubagiška Lietuva nereikalinga. Rusai su savo Sibiru nebežino ką daryti, žmonių apgyvendinimui neužtenka, o ko jiems čia lįsti ten, kur išskyrus smėlį ir molį nieko nėra. Ukrainoj dar nors dirvožemis juodžemio... Dėl valdymo ir istorijos- tai mongolai savo laiku buvo nuėję iki Prancūzijos, o Amerika išvis indėnams priklausė....vokiečiams Kionigsbergo sritis ir Mėmėlio kraštas irgi 800 metų priklausė, gal grąžinam gera valia , ar ką ? Mama Merkel tik padėkos. Grybauskaitę į abu žandukus pabučiuos. Europa rankutėmis paplos...tarp kitko, Mėmėlio srities siena su Lietuva nesikeitė 600 metų, kol lietuviai neokupavo...Na ką, Skirmantai ? Gal ir dar sovietų okupuotą Vilniaus kraštą lenkams grąžinam ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių