Kosta Riką supurtė stiprus žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Stiprus 6,5 balo žemės drebėjimas sekmadienio vakarą supurtė Kosta Riką, nurodė JAV seismologai, bet pranešimų apie žalą arba aukas kol kas negauta.

Šios Centrinės Amerikos šalies Ramiojo vandenyno pakrantę seisminiai smūgiai sukrėtė 20 val. 28 min. vietos (pirmadienį 4 val. 28 min. Lietuvos) laiku, informavo JAV Geologijos tarnyba. Drebėjimo epicentras buvo netoli populiaraus turistinio pajūrio miesto Chako, o jo židinys – 20 km gylyje.

Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo centras grėsmingų bangų pavojaus nepaskelbė. Vėliau buvo užfiksuoti keli pakartotiniai smūgiai.

„Po naujausio žemės drebėjimo neturime pranešimų apie jokius tragiškus padarinius“, – sakoma Viešojo saugumo ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Toliau nuo pakrantės esančioje sostinėje San Chosė kelias minutes siūbavo pastatai. Vietos žiniasklaida nurodė, kad stiprūs požeminiai smūgiai buvo aiškiai juntami didelėje šalie dalyje.

Per televizijos „Channel 6“ tiesioginę transliaciją iš vienos sporto laidos studijos matėsi, kaip drebėjimas kratė stalą ir kamerą. Kitame savo reportaže kanalas parodė išsigandusius žmones, bėgančius prekybos centre, iš kurio lentynų griuvo prekės.

Elektros tiekimas buvo beveik nesutrikdytas, bet kai kur pranešama apie dingusią šviesą ir neveikiantį mobilųjį ryšį.

Kaimyninių Panamos ir Nikaragvos žiniasklaida nurodė, kad žemės drebėjimas buvo juntamas ir šių šalių teritorijose, bet jokios žalos neužfiksuota.

Kosta Rikos pareigūnai ragino piliečius nebūtinais atvejais neskambinti pagalbos linijomis ir jų be reikalo neapkrauti.

„Primename jums likti ramiems“, – buvo paskelbta oficialioje prezidentūros „Twitter“ paskyroje.


Šiame straipsnyje: Kosta Rikažemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių