Korupcija kaltinamas buvęs Meksikos gubernatorius pasidavė pareigūnams

  • Teksto dydis:

Korupcija įtariamas ieškomas buvęs Meksikos gubernatorius ketvirtadienį pats pasidavė pareigūnams.

Pirmiausia šiaurinės Sonoros valstijos buvęs gubernatorius Guillermo Padresas (Giljermas Padresas), lydimas advokato, atvyko į radijo stoties „Radio Formula“ studiją ir pareiškė, kad savo noru stos prieš teisėją dėl jam metamų kaltinimų, ir patikino, kad yra nekaltas.

„Einu aukštai iškėlęs galvą“, – sakė G.Padresas.

Pasibaigus interviu, iš radijo stoties jis išvažiavo baltu visureigiu. Meksikos televizijos naujienų tarnybos parodė, kaip jūrų pėstininkai lydi buvusį gubernatorių į vieną sostinės kalėjimų.

Su Arizona besiribojančius Sonoros valstijos gubernatoriumi G.Padresas dirbo 2009–2015 metais.

Ketvirtadienio vakarą generalinio prokuroro pavaduotojas Higuera Bernalis (Higera Bernalis) sakė, kad G.Padresas ir vienas jo sūnų buvo suimti dėl įtarimų, susijusių su organizuotu nusikalstamumu ir nelegaliai gautų lėšų naudojimu.

Pasak Generalinės prokuratūros finansinių tyrimų skyriaus vadovo Crisongo de Jesuso Diazo (Krisongo de Chėsuso Diaso), tyrėjai nustatė, kad G.Padreso kontroliuojamose sąskaitose užsienyje yra 8,8 mln. JAV dolerių.

Pareigūnai taip pat įtaria, kad nuo 2009 iki 2014 metų Sonoros valstija perleisdavo 20 mln. JAV dolerių vertės mokyklinių uniformų siuvimo kontraktus įmonėms, susijusioms su G.Padresu.

Pareigūnai sako atsekę, kad fiktyvios kompanijos pervedinėjo pinigus į vieno G.Padreso giminaičio, neaukšto rango vyriausybės valdininko sąskaitą – į ją nukeliavo maždaug 15 mln. JAV dolerių. Vėliau šios lėšos buvo išskirstytos į sąskaitas, priklausančias kitiems šeimos nariams, įskaitant G.Padreso sūnų, sakė C.J.Diazas.

G.Padreso buvimo vieta buvo nežinoma. Spalio mėnesį Meksikos pareigūnai pranešė, kad tarptautinė policijos agentūra Interpolas paskelbė jo paiešką.

„Aš nebėgau ir neišvykau iš šalies, – kalbėjo G.Padresas interviu „Radio Formula“, – Visą laiką buvau Meksikoje“.

Pasak buvusio gubernatoriaus, jį labai „įskaudino“ tai, kad jo konservatyvioji Nacionalinio veiksmo partija sustabdė jo narystę partijoje.

Partijos pareiškime sakoma, kad G.Padresas priėmė teisingą sprendimą pasiduoti pareigūnams.

„Kaip ir kiekvienas pilietis, jis turi teisę į teisingą teismą; jame bus visiškai objektyviai įvertinti įvairūs įrodymai“, – nurodoma jame.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių