Kongo DR per maro protrūkį mirė mažiausiai 31 žmogus

Kongo Demokratinės Respublikos (DR) šiaurėje mažiausiai 31 žmogus mirė per maro protrūkį, prasidėjusį prieš tris mėnesius, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai ir ekspertai.

„Turime daugiau kaip 520 atvejų... iš jų daugiau kaip 31 buvo mirtinas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Itūrio provincijos, kur maro protrūkiai nereti, sveikatos apsaugos ministras Patrickas Karamura (Patrikas Karamura).

Daugumai užsikrėtusiųjų pasireiškė buboninio maro forma, tačiau taip pat buvo penki plaučių ir sepsinio maro atvejai, nurodė pareigūnas.

Niujorke įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos „Ecohealth Alliance“ epidemiologė Anne Laudisoit (En Lodisua) sakė, kad pirmieji susirgimo maru atvejai buvo užfiksuoti nuo lapkričio 15-osios iki gruodžio 13-osios Biringyje, esančiame Aru teritorijoje Itūrio provincijoje.

Vidutinis pacientų amžius buvo trylika metų, bet tarp jų buvo trijų mėnesių kūdikių ir 73 metų asmenų, pridūrė medikė.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) liepą paskelbė perspėjimą dėl maro protrūkio Rečio kaime, kuris taip pat yra Itūrio provincijoje.

Šioje provincijoje maro židinių nuolat susidarydavo nuo pat pirmojo protrūkio 1926 metais.

Ši pavojinga liga anksčiau nusinešdavo daugybę žmonių gyvybių, bet mūsų laikais ji sėkmingai gydoma antibiotikais. Maras yra sukeliamas bakterijų Yersinia pestis.

A. Laudisoit, dirbanti ligos plitimo zonoje kartu su tyrėjų grupe, sakė, kad prieš prasidedant naujausiam protrūkiui buvo pastebėtas masinis žiurkių gaišimas.

Žiurkes parazituojančios blusos, nešiojančios marą sukeliančias bakterijas, nugaišus šeimininkui neretai pereina ant žmonių ir čiulpdamos kraują gali juos užkrėsti.

Kongo Demokratinės Respublikos rytuose taip pat retkarčiais susidaro Ebolos karštligės protrūkių.

Sveikatos apsaugos tarnybų pastangas šiame regione smarkiai trikdo aktyviai veikiančios kovotojų grupuotės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
..teko skaityti ,kad Pietu Afrikos respublika jau senokai sustiprino valstybes sienu apsauga nuo Kongo ir nigerijos migrantu ..deja nors visi jie kraujo broliai

vienintelis budas apsisaugoti

vienintelis budas apsisaugoti portretas
artilerijos ugnis i bet ka kas artinsis prie europos krantų..o afrikoje epidemija seks epidemija,nes priviso tiek kad nebėra ko ėsti.ėda kas papuola-žiurkes,gyvates,supuvuses žuvis,kates,šunis ir t.t.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir maras ir Ebolo, ir Covid-19... Arabai isismarkavo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių