Klimato kaita – vienas žemės nuošliaužą Šveicarijoje sukėlusių veiksnių

  • Teksto dydis:

Šveicarijos aplinkos apsaugos tarnyba pirmadienį pareiškė, kad klimato kaita yra vienas veiksnių, praėjusią savaitę pietvakarinėje šalies dalyje esančioje Alpių gyvenvietėje sukėlusių žemės nuošliaužą, per kurią dingo aštuoni žmonės.

Pasak Federalinės aplinkos apsaugos tarnybos direktoriaus Marco Chardonnenso (Marko Šardonanso), Šveicarija privalo aktyviau kovoti su klimato kaita.

Nuo 1864 metų, kai buvo pradėti registruoti oro temperatūros matavimai, vidutinė oro temperatūra Šveicarijoje pakilo dviem laipsniais; šis skaičius yra daugiau nei dukart didesnis už pasaulio vidurkį, kuris yra 0,9 laipsnio, nurodė tarnyba.

Remiantis tarnybos pranešimu, dėl klimato kaitos didieji šalies miestai susiduria su vadinamuoju karščio salos efektu, kai tam tikrame regione vidutinė temperatūra yra aukštesnė nei aplinkinėse vietovėse, atsiranda lokalizuotas vandens stygius ir kalnų šlaitų nestabilumas. Dėl pastarojo veiksnio praėjusį trečiadienį nuošliauža užgriuvo Bondo miestelį.

Šeštadienį pareigūnai pranešė nutraukę keturių vokiečių, dviejų šveicarų ir dviejų austrų, dingusių nuslinkus šiai nuošliaužai, paiešką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas Zubinas-Tęsėjas

Romas  Zubinas-Tęsėjas portretas
Mokslininkai PRIVALO PRANEŠTI PASAULIUI, kad : JAU 2000 METŲ KAIP ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS KRYPSTA SAULĖS LINK. TUO PAČIU Į SAULĘ GRĘŽIASI IR ŠIAURINIAI KALNŲ ŠLAITAI. TODĖL JUOSE INTENSYVĖJA SIELIAI IR NUOŠLIAUŽOS!!! ATĖJO METAS IŠKELTI VISAS GYVENVIETES ESANČIAS SIELIŲ BEI NUOŠLIAUŽŲ KELYJE!!! ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE DRAUDŽIAMA BET KOKIA VEIKLA!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių