Kijevas: Luhansko separatistų vadas pabėgo į Rusiją

  • Teksto dydis:

Ukrainos prorusiškų separatistų paskelbtos apsišaukėliškos „Luhansko liaudies respublikos“ vadeiva Igoris Plotnickis pabėgo į Rusiją, antradienį pranešė vienas Vidaus reikalų ministerijos Kijeve atstovas.

„Pasak mano šaltinių, Luhansko teroristų vadeiva Igoris Plotnickis pabėgo į Rusiją. Vorai stiklainyje toliau ėda vienas kitą“, – VRM komunikacijos direktorius Artiomas Ševčenka parašė savo „Facebook“ paskyroje.

Jis priminė, kad pirmasis Luhansko kovotojų vadas Valerijus Bolotovas anksčiau taip pat pabėgo į Rusiją ir kurį laiką gyveno Maskvoje, kur šių metų sausį „netikėtai mirė“.

Anksčiau antradienį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų misija pranešė, kad jos atstovai matė Luhansko centre dislokuotas karines mašinas ir ginkluotus žmones, taip pat stebėjo kariškų sunkvežimių koloną, veikiausiai vežusią kovotojus iš separatistų kontroliuojamų teritorijų Donecko srityje į Luhanską.

Netoli Debalcevės miesto Donecko srityje stebėtojai matė koloną, kurią sudarė mažiausiai šeši kariški sunkvežimiai, du šarvuotieji transporteriai, sunkvežimis su priešlėktuvinių kulkosvaidžių sistema, daugiau kaip 20 civilių automobilių be registracijos numerių ir važiavo mažiausiai 50 ginkluotų asmenų.

Antradienį liudininkai pasakojo, kad Luhansko miesto centre kai kurias gatves buvo užblokavę ginkluoti asmenys ir karinės mašinos.

Pasak jų, ginkluoti asmenys, vilkintys slepiamąsias uniformas be skiriamųjų ženklų, blokavo privažiavimus prie apsišaukėliškos Luhansko liaudies respublikos (LLR) Vidaus reikalų ministerijos pastato.

Be to, ginkluoti asmenys blokavo ir privažiavimus prie pastato, kur dirba LLR administracijos vadovas.

Šaltinis iš LLR jėgos struktūrų naujienų agentūrą „Interfax“ informavo, kad šie įvykiai gali būti susiję su pirmadienį VRM vadovo Igorio Korneto paskelbtu pranešimu apie atsistatydinimą. Be kita to, jo atžvilgiu buvo pradėta baudžiamoji byla.

Kaip pranešama, keletas LLR VRM darbuotojų antradienio rytą kreipėsi į „respublikos“ vadovą ir išreiškė nepasitenkinimą I. Korneto pasitraukimu iš pareigų.

Vis dėlto I. Plotnickis vėliau buvo pareiškęs, kad padėtis teritorijoje valdoma ir kad imamasi priemonių šiai krizei išspręsti.

„Noriu patikinti, kad LLR vadovybė kontroliuoja padėtį ir kad (šis incidentas) artimiausiu metu bus visiškai išspręstas“, – sakoma I. Plotnickio oficialiame tinklalapyje antradienį paskelbtame pranešime.

Separatistų lyderis pridūrė, kad šių veiksmų organizatoriai siekia „sukurti socialinę įtampą LLR miestuose“.

„Vis dėlto jų veiksmai neturėtų būti priežastis panikai ir artimiausiu metu jie bus visiškai nutraukti. Dabar LLR vadovybė daro viską, kas įmanoma, kad užtikrintų respublikos miestų gyventojų saugumą“, – rašė I. Plotnickis.

Prorusiški separatistai Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ įkūrimą paskelbė po 2014 metų kovo, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Dėl to Ukrainos rytuose įsiplieskė iki šiol tebesitęsiantis karas, nusinešęs daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robo

Robo portretas
Na ir snukiai.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Redakcija, ar jau perdavėte Anonimo IP spec. tarnyboms? Jo komentaras - ne nuomonė, o karo kurstymas. Tas rusų fašistas turi sėdėti už grotų!

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek tie kurvos gali pisti zmonems prota. Juos chaholu NACIKAI kas diena zudo kruvomis, o jie zmonems pisa prota kad ryt poryt jau bus Kijeve. BET NIEKO NEDARO kad smogti Kijevo NACIAMS. Tai pasityciojimas is LNR ir DNR zmoniu. Maskva per 3 metus NESUTVARKO NACISTINE Chohliandija. Kuo ilgiau lauks - tuo daugiau kraujo bus pralieta kol bus atstatyta konstitucine tvarka MALOROSSIJOJE.( taip vad. ukrainoje)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių