Kazachstane sugriuvus daliai daugiaaukščio namo žuvo devyni žmonės

  • Teksto dydis:

Kazachstano šiaurės rytuose devyni žmonės žuvo naktį iš sekmadienio į pirmadienį sugriuvus daliai daugiaaukščio namo, pranešė pareigūnai.

„Devyni žmonės žuvo, du – ligoninėje, o dar du – įstrigę po griuvėsiais ir tebėra gyvi. Gelbėtojai ardo griuvėsius“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas gelbėjimo tarnybų atstovas.

Pasak pareigūnų, tikėtina, kad dalis pastato Šachano gyvenvietėje, esančioje už maždaug 25 km į vakarus nuo Karagandos miesto, sugriuvo sprogus šildymo sistemos katilui.

Gelbėtojai nurodė, kad tarp aukų buvo trys vyrai, trys moterys ir trys vaikai, įskaitant vieną kūdikį.

Karagandos srities Nepaprastųjų situacijų departamentas pranešė, kad gelbėjimo operacijoje dalyvauja 280 gelbėtojų, policininkų, vietos valdžios pareigūnų, greitosios pagalbos medikų ir karių.

Departamento viršininko pavaduotojas Vadimas Magomadovas sakė žurnalistams, kad sugriuvo penkiaaukščio pastato butai vienos laiptinės pusėje. Pasak jo, gelbėtojams iš tos laiptinės pavyko evakuoti 10 žmonių.

Gelbėtojai ardo sugriuvusius gelžbetonio konstrukcijas ir ieško gyvų likusių žmonių. Iš po griuvėsių pavyko ištraukti šešis žmones, tarp jų tris vaikus.

Evakuoti namo gyventojai prisiglaudė vietos vaikų darželio pastate..

Kaip pranešama, šiame name gyveno iš viso 118 žmonių, o sugriuvusioje laiptinėje – 25 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių