Kanadoje vienas neblaivus pilotas prieš kylant lėktuvui prarado sąmonę

  • Teksto dydis:

Kanados policija nubaudė vieną neblaivų darbe pasirodžiusį avialinijų „Sunwing“ pilotą, kuris matyt prarado sąmonę savo krėsle prieš lėktuvui pakylant anksti šeštadienį.

Anot policijos, pilotas Kalgario mieste, Albertos provincijoje, įlipo į lėktuvą „Boeing 737“, kuriame buvo 99 keleiviai ir šeši įgulos nariai. Orlaivis, prieš nusileisdamas Kankune, Meksikoje, turėjo dar sustoti Saskačevano provincijoje esančioje Redžainoje ir Manitobos provincijos centre Vinipege.

Tačiau prieš lėktuvui pakylant, nurodė policija, oro uosto darbuotojai, dirbę prie įlaipinimo vartų, ir lėktuvo įgula sakė, kad pilotas elgėsi keistai.

Policijos teigimu, sąmonės netekusį pilotą kabinoje rado antrasis pilotas.

„Jie rado jį susmukusį krėsle. Jis buvo orlaivio kapitonas“, – per spaudos konferenciją sakė Kalgario seržantas Paulas Stacey (Polas Steisis).

Pilotas buvo išlaipintas iš lėktuvo ir apkaltintas orlaivio valdymu būdamas apsvaigęs, be to, alkoholio kiekis jo kraujyje viršijo 0,8 promilės.

P.Stacey nurodė, kad policija įtaria, jog piloto organizme alkoholio buvo triskart daugiau nei leidžiama.

„Kadangi jo organizme tiek daug alkoholio, jie lauks, kol jis išsiblaivys, ir tik tada jis stos prieš taikos teisėją“, – sakė pareigūnas.

Policija informavo, kad piloto tapatybė bus atskleista šiam stojus prieš teismą.

Avialinijų „Sunwing“ atstovė Janine Massey (Dženin Meisi) pagyrė likusią įgulą, nes ši susitvarkė su, jos žodžiais, „labai nemaloniu dalyku“.

„Galime patvirtinti, kad prieš pat 7 val. vietos laiku vartų darbuotojai, antrasis pilotas bei „Sunwing“ 595 reiso, skrendančio iš Kalgario į Kankuną, įgula nustatė, kad pilotas negali skristi ir apie tai pranešė“, – sakė J.Massey.

Kanados pigių skrydžių oro linijų „Sunwing“ atstovai nurodė, kad lėktuvas netrukus išskrido su kitu pilotu.

„Labai atsiprašome dėl bet kokių trikdžių, kuriuos galėjo sukelti šis incidentas ir norime užtikrinti savo klientus, kad svarbiausias mūsų prioritetas – saugumas“, – pabrėžė J.Massey.

Tuo tarpu P.Stacey nurodė, kad buvo susisiekta su Kanados transporto departamentu ir, jo manymu, įtariamajam gali būti pateikta daugiau kaltinimų.

„Galėjo įvykti tragedija, tačiau galiu jums pasakyti tiek: tikimybė, kad tokių stambių avialinijų pilotas, būdamas neblaivus, iš tikrųjų galėtų pakilti, yra labai menka, nes atliekama daug patikrinimų. Saugumu rūpinasi ir kiti įgulos nariai bei vartų įgula“, – sakė P.Stacey.

„Taigi, manęs nenustebino tai, kad jį pričiupo prieš (lėktuvui) paliekant terminalą“, – pridūrė jis.

Kanados transporto departamento atstovas Danas Dugasas (Denas Djugasas) elektroniniame laiške rašė, kad Kanadoje skrydžių įgulos nariams draudžiama dirbti praėjus mažiau kaip aštuonioms valandoms po alkoholio vartojimo arba esant nuo jo apsvaigus.

D.Dugaso teigimu, departamentas tikrina minėto piloto dokumentus ir oro linijų „Sunwing“ vidaus tvarką bei protokolus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Etik mat

Etik mat portretas
Tai bl turetu kiekviena kart pust i VAMZDI.Visi alei vieno
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių