Kalėdinis taifūnas Filipinuose iš namų išgynė dešimtis žmonių

  • Teksto dydis:

 

Vėlų sekmadienio vakarą Filipinams smogė galingas taifūnas, kurio metu vėjo gūsiai siekė 235 kilometrus per valandą, sugadinęs šventes dešimtims tūkstančių šalies gyventojų, pranešė vietos pareigūnai.

Nock-Tenu (Nok Tenu) pavadintas taifūnas 18 val. 30 min. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku smogė rytinei Katanduaneso salai, panešė valstybinė meteorologijos tarnyba. Oficialių pranešimų apie taifūno – galingiausio šiais metais – padarytą žalą ir nukentėjusiuos nuo jo negauta.

Kariuomenė ir vietos valdžia iš pakrantės rajonų ir kitų pavojingų zonų Katanduaneso saloje ir šalimais esančiame Bikolio pusiasalyje evakavo mažiausiai 102 tūkst. žmonių, ekspertams perspėjus apie galimas didžiules bangas, potvynius ir nuošliaužas.

Prognozuojama, kad taifūnas judės vakarų kryptimi ir pirmadienio rytą kels grėsmę tankiausiai apgyvendintiems šalies rajonams, taip pat ir sostinei Manilai.

„Jis judės šalies teritorija per naktį, o mes tikimės, kad taifūnas šiek tiek susilpnės“, – sakė sinoptikė Lorie de la Cruz (Lori de la Crus).

Kiekvienais metais Filipinams smogia maždaug 20 taifūnų, paprastai nusinešančių kelis šimtus gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių