Kabule per laidotuves driokstelėję sprogimai nusinešė 18 gyvybių

  • Teksto dydis:

Kabule šeštadienį driokstelėjus trims sprogimams žuvo mažiausiai 18 žmonių, pranešė vietos žiniasklaida.

Sprogdinimų taikiniu tapo laidotuvių procesija Saroi Šamolio rajone.

Televizija „Tolo News“ nurodė, kad išpuolis buvo įvykdytas per Afganistano parlamento aukštųjų rūmų pirmininko sūnaus laidotuves. Pastarasis žuvo ankstesnę dieną per demonstraciją, kurios dalyviai protestavo dėl anksčiau šią savaitę sostinėje įvykdyto didžiulio sprogdinimo, nusinešusio 90 žmonių gyvybių.

„Per Salimo Ezadyaro (Salimo Esadiaro) laidotuves žuvo arba buvo sužeisti daug žmonių“, – naujienų agentūrai AFP sakė įvykio liudininkas Abdul Wudoodas (Abdul Vidūdas).

Kitas liudininkas sakė matęs sprogimų aukų kūnų, „sudraskytų į gabalus“.

Kaip pranešama, laidotuvių ceremonijoje dalyvavo vyriausybės ir parlamento narių, tarp jų vykdomosios valdžios vadovas Abdullah Abdullah (Abdula Abdula), taip pat saugumo tarnybų aukšto rango pareigūnų.

A.Abdullah biuras nurodė, kad jis per šiuos sprogdinimus nenukentėjo.

Po trečiadienį įvykdyto išpuolio, per kurį dar per 500 žmonių buvo sužeisti, demonstrantai reikalavo, kad atsistatydintų prezidentas, vykdomosios valdžios vadovas ir saugumo tarnybų vadovai, esą nesugebantys sustabdyti smurto šalyje.

Per protestus įsiplieskus susirėmimams su policija žuvo keli žmonės. Protestuotojai teigė, kad policija nušovė septynis demonstrantus, bet medikai sakė, kad žuvusiųjų buvo penki, o dar 11 žmonių, tarp jų vienas aštuonmetis, buvo sužeisti.

Trečiadienį įvykdytas užminuotos asenizacijos autocisternos sprogdinimas Kabulo diplomatiniame rajone buvo pražūtingiausia ataka Afganistano sostinėje nuo 2001 metų.


Šiame straipsnyje: KabulasAfganistanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių