Sprogdinimo Kabule aukų padaugėjo iki 95

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kabule savižudžio įvykdyto sprogdinimo aukų padaugėjo iki 95, o sužeistųjų – iki 158, pranešė Afganistano sveikatos apsaugos ministerija.

Sprogmenų prikrautas greitosios pagalbos automobilis detonavo tankiai apgyventame Afganistano sostinės rajone. Nuo šių metų pradžios tai daugiausia aukų pareikalavęs išpuolis šalyje.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos atstovo Waheedo Majroho (Vahido Madžroho), žuvusiųjų dar gali padaugėti, nes daugelio į ligonines atgabentų sužeistųjų būklė yra kritinė.

Talibano atstovas Zabiullah Mujahidas (Zabiula Mudžahidas) paskelbė, kad grupuotė prisiima atsakomybę už šeštadienio išpuolį.

Lietuva smerkia teroro išpuolį Kabule

Užsienio reikalų ministerija griežtai smerkia šeštadienį įvykdytą brutalų teroro išpuolį Afganistane, Kabulo centre – sprogus užminuotam greitosios pagalbos automobiliui žuvo apie 95 ir sužeisti mažiausiai 158 žmonės.

Ministerija neturi duomenų, kad per teroro ataką būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Ministerijos pranešime sakoma, kad Lietuva reiškia solidarumą su Afganistano valstybe ir jos žmonėmis,  o barbariška ataka prieš civilius žmones pavadinta cinišku išpuolis prieš žmogiškąsias vertybes.

„Terorizmo apraiškos bet kokia forma yra bendras visos tarptautinės bendruomenės priešas, prieš kurį ir toliau privalome kovoti sutelktomis pastangomis“, –  teigiama pranešime.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasmerkė teroro aktą žinute socialiniame tinkle „Twitter“. „Esu pasibaisėjęs šiandienos barbariška ataka Kabule. Reiškiu nuoširdžią užuojautą nukentėjusių šeimoms“, –  parašė L. Linkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadakste

Vadakste portretas
Baisu kas daros, kai savi zudo savus,musulmonai musulmonus. Kas taip supriesino zmones, kad zmones negali gyventi kaip zmones.Nejaugi neatsiras koikia valstybe , zmogus ,kad nevilties ir nesantaikos supriesinti zmones negales ju sutaikyt ,atvest i taikos ir meile vienas kitiem.Stop visam blogiui kuris vyksta siuo metu pasaukyje.Zmonijai reikalinga taika ir ramybe.Baisu juos isileist i nemusulmoniskas salis, kad nepradetu pyktis,o tada kentes ir niekuo deti zmones.Amerikieciai randasi tame Afganistane, tai kodel nedaro tvarkos, o jei negalima ju sutvarkyti, ivest tvarkos,tai visiems svetimsaliams vaziuot namo, o tada tegul gyvena vieni ir tvarkosi pas save kaip nori.Kazkokia tamsi liaudis ir tiek.

ir

ir portretas
ko ten listi tiek jav tiek rusams tegul jie ten tarpusavy gyvena savo /demokratija/ o jav savo o dabar dar itrauke i ta nusikalstama veikla musu vasalus tuo pritraukdami terorizma o patys atsiriboje tai akivaizdziai niekinga /politika/ dar labiau isryskejusi trampo ir zydu santykiuose kur jau akivaizdziai zydai kelia galvas tai kam mes siandien turime tarnauti kad islikti? veidmainystei kuri galbut tik prates egzistencija praturtindama nieksus ar uz tiesa kuria sunku rasti siam veidmainiskam bardake?.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių