Kabulą sukrėtusio sprogimo aukų skaičius perkopė 150

  • Teksto dydis:

Kabulo diplomatiniame rajone praeitą savaitę įvykdyto niokojamo užminuoto sunkvežimio sprogdinimo aukų skaičius perkopė 150, antradienį pranešė Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis).

„Daugiau kaip 150 nekaltų Afganistano sūnų ir dukrų žuvo, o dar per 300 sužeistųjų buvo atvežti apdegę arba netekę galūnių“, – šalies vadovas sakė per tarptautinę taikos konferenciją Kabule.

Anksčiau buvo skelbta, kad per praeitą trečiadienį įvykdytą išpuolį žuvo 90 žmonių.

Sprogdinimas itin saugomame sostinės rajone nusinešė daugiausiai gyvybių nuo 2001 metų.

Penktadienį šimtams žmonių susirinkus reikalauti geresnio saugumo užtikrinimo Afganistano sostinėje, kilo susirėmimų su policija, per kuriuos žuvo dar keturi žmonės. Šalies policija buvo priversta šaudyti į orą ir panaudoti ašarines dujas bei vandens patrankas, kad išvaikytų protestuotojus.

Visgi antradienį protestuotojai jau penktą dieną nesitraukia nuo vietos, kur nugriaudėjo sprogimas ir reikalauja, kad atsistatydintų Afganistano saugumo vadai. Tačiau A. Ghani atmetė reikalavimą, kad iš pareigų pasitrauktų jo saugumo patarėjas Hanifas Atmaras.

Be to, šeštadienį nugriaudėjus sprogimui per Afganistano parlamento aukštųjų rūmų pirmininko sūnaus, dalyvavusio minėtoje demonstracijoje, laidotuves žuvo dar mažiausiai septyni žmonės.

Už atakas Afganistano sostinėje atsakomybės neprisiėmė nė viena grupuotė, tačiau vyriausybė dėl gegužės 31-osios sprogdinimo apkaltino Talibano sąjungininkus Haqqani (Hakanių) klano kovotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių