Juodojoje jūroje nuskendo krovininis laivas: rasti du žuvę įgulos nariai

  • Teksto dydis:

Gelbėtojai iš vandens ištraukė du žuvusius Juodojoje jūroje trečiadienį nuskendusio krovininio laivo įgulos narius, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė informuotas šaltinis.

Ukrainoje registruotas sausakrūvis laivas, iš Rusijos Azovo uosto į Turkiją plukdęs grūdų krovinį, maždaug 3 val. 30 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku nuskendo Kerčės sąsiaurio rajone. Jame buvo 12 žmonių.

Pasak pareigūnų, su Panamos vėliava plaukiojęs Ukrainos Chersono uoste priregistruotas laivas „Geroi Arsenala“ perlūžo pusiau ir visiškai paniro po vandeniu.

„Šiuo metu yra patvirtinta informacija apie rastus dviejų žuvusių jūreivių kūnus. Likusių įgulos narių paieška tęsiasi“, – sakė „Interfax“ šaltinis.

Įgulą sudarė devyni Ukrainos, du Rusijos piliečiai, įskaitant kapitoną, ir vienas Gruzijos pilietis.

Rusijos Federalinė jūrų ir upių transporto agentūra „Rosmorrečflot“ nurodė, kad nelaimės priežastimi tapo smarki audra, dėl kurios 3,5 tūkst. t vandentalpos laivas perlūžo pusiau.

Anksčiau buvo paskelbta, kad buvo išgelbėti trys įgulos nariai, bet vėliau Nepaprastųjų situacijų ministerija patikslino, kad iš vandens ištrauktas tik vienas gyvas likęs jūrininkas, o kiti keturi buvo pastebėti, bet vėl dingo tarp aukštų bangų.

„Kol kas tokia informacija: vienas (įgulos narys) ištrauktas, vandenyje buvo pastebėti dar keturi, bet dėl aukštų bangų ir vėjo gūsių jie dingo iš akiračio. Šiuo metu teritorija tikrinama dar kartą, ieškant anksčiau pastebėtų žmonių“, – sakė „Interfax“ pašnekovas.

Pareigūnai dėl šio incidento pradėjo baudžiamąjį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių