Juodaodžių bažnyčioje devynis žmones nušovusiam vyrui gresia mirties bausmė

  • Teksto dydis:

Baltaodis vyras, pernai nušovę devynis žmones istorinėje Pietų Karolinos juodaodžių bažnyčioje, ketvirtadienį buvo pripažintas kaltu pagal visus jam pateiktus kaltinimus ir gali būti nuteistas mirti.

Federalinis teisėjas pietiniame JAV uostamiestyje nusprendė, kad 22 metų Dylannas Roofas (Dilanas Rufas) yra kaltas dėl 33 kaltinamųjų punktų, tarp jų ir dėl nusikaltimų iš neapykantos nužudžius ar pasikėsinus nužudyti.

Per šaudynes, įvykusias 2015 metų birželio 17 dieną, Emanuel afrikiečių metodistų episkopalinėje bažnyčioje Čarlstono mieste, gyvi liko tik trys iš ten buvusių žmonių. Šis išpuolis sukrėtė visą šalį ir atskleidė gilų Amerikos susiskaldymą dėl rasės ir prieigos prie ginklų.

D.Roofas įrašytame prisipažinime sakė, kad įvykdė ataką atsakydamas į galimus juodaodžių nusikaltimus baltaodžių atžvilgiu.

Prisiekusieji sprendimą priėmė vos per dvi valandas.

Teismo procesas dabar perėjo į bausmės skyrimo etapą, per kurį D.Roofas atstovaus pats sau.

Prokurorai savo baigiamąsias kalbas pasakė anksčiau tą pačią dieną.

„Pripažinkite jo atsakomybę už kiekvieną jo veiksmą. Pripažinkite jį kaltu dėl visų šio kaltinamojo akto punktų“, – federalinis prokuroras Nathanas Williamsas (Neitanas Viljamsas) ragino prisiekusiuosius.

„Jis juos nužudė nes manė, kad jie tik gyvuliai, – sakė N.Williamsas. – Jo veiksmai bažnyčioje yra geriausias jo neapykantos masto atspindys.“

D.Roofui Pietų Karolinoje taip pat pateikti federaliniai kaltinimai dėl nužudymo, nors ši byla nebus nagrinėjama iki sausio 17 dienos. Valstijos prokurorai taip pat siekia, kad jam būtų skirta mirties bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
....na o kas del zmogzudzio ! tai jam [zinoma gaila]pagal nuopelnus ! xxl -amzius pasizymi teroru ir pavienem zmogzudystemis.SODOMA-GOMORA!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
vida demokratine valstybe turinti senas tradicijas vadovaujant B.Obamai apnuogino parode pasauliui Amerikoje isisenejusia rasiu neapykanta kova ! tarp rasiu [[tai iskilo I pavirsiu juodaodzius isileidus I SVENTUS baltuosius rumus...ten vieta ne siems zmogenams......palikim vergui -vergo nasta ...proteviu DVASIA]
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių