Jungtinės Tautos: atidžiai stebime palestiniečių bado streiką Izraelio kalėjimuose

  • Teksto dydis:

Jungtinės Tautos antradienį pareiškė atidžiai stebinčios daugiau nei tūkstančio Izraelio kalėjimuose sulaikytų palestiniečių bado streiką.

Jos taip pat paragino sustabdyti smurtą tarp Izraelio pareigūnų ir streikuojančius palaikančių palestiniečių okupuotame Vakarų krante.

„Be abejonės, mums žinoma ši situacija ir mes atidžiai sekame įvykius“, - sakė Jungtinių Tautų atstovas Stephane Dujarricius (Stefanas Dujaričius).

Vadovaujami Marwano Barghouti (Marvano Barguti) sulaikyti palestiniečiai pirmadienį paskelbė bado streiką reikalaudami geresnių medicinos paslaugų ir priėjimo prie telefono ryšio.

S.Dujarricius teigė, kad susirėmimai Vakarų krante vyksta dėl palaikymo sulaikytiesiems: „Mes raginame visas puses susilaikyti nuo smurto“.

Izraelio viešojo saugumo ministras Giladas Erdanas nurodė, kad pareigūnai nesiderės su sulaikytaisiais. Jis pridūrė, kad M.Barghouti buvo perkeltas į kitą kalėjimą.

Jungtinių Tautų atstovas sakė, kad „iš principo, kad ir kur tai bebūtų, mes visada raginame, jog su kalinčiaisiais būtų elgiamasi humaniškai“.

Ketvirtadienį situaciją Izraelyje ir Palestinoje aptars Jungtinių Tautų Saugumo Taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių