JAV: V. Putino vizitas į separatistinę Abchaziją – nepriimtinas

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos trečiadienį pareiškė, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitas į separatistinį Abchazijos regioną buvo „nepriimtinas“.

2008-ųjų rugpjūtį tarp Rusijos ir Gruzijos įsiplieskė trumpas, bet intensyvus karas, po kurio Maskva pripažino separatistinių teritorijų Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę ir įvedė ten savo karių. Antradienį buvo minimos šio karo pradžios metinės.

„Jungtinės Valstijos ragina Rusiją išvesti savo pajėgas iš prieškarinių pozicijų pagal 2008-ųjų paliaubų sutartį ir nebepripažinti Gruzijos regionų Abchazijos ir Pietų Osetijos (nepriklausomybės)“, – pareiškė JAV valstybės departamentas.

Tarptautinė bendruomenė ir Tbilisis Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis, bet Rusija jas pripažįsta suvereniomis valstybėmis.

Maskva tose teritorijose ne tik nuolat laiko tūkstančius karių, bet ir remia jas finansiškai.

Per savo vizitą į Juodosios jūros kurortą Picundą V.Putinas pabrėžė, kad Rusija „tvirtai garantuoja Abchazijos saugumą, ekonominį savarankiškumą bei nepriklausomybę“.

„Esu tikras, kad tai tęsis ir ateityje“, – pridūrė Rusijos vadovas.

Gruzija savo ruožtu šiuo V.Putino vizitu smarkiai pasipiktino ir pavadino jį „cinišku veiksmu“, atspindinčiu besitęsiančią Maskvos „sąmoningą politiką, nukreiptą prieš Gruziją“.

Trečiadienį JAV išreiškė paramą Gruzijos „suverenumui ir teritoriniam vientisumui pagal tarptautiniu mastu pripažintas sienas“.

Vašingtono ir Maskvos santykiai šiuo metu yra pasiekę itin žemą lygį dėl kaltinimų Rusijai įsikišus į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus bei dėl jos vaidmens Ukrainos ir Gruzijos konfliktuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas'''tiems trims troliams...

mikas'''tiems trims troliams... portretas
Kaip caro nebeliks viskas atsistos i savo vietas....tiesa nugalesir prievarta dings....

šiaip

šiaip portretas
Putinui neįdomu,kaą Amerika miauksi,Rusija lkol kas ne JAV valstija

nekenčiu amerikonų

nekenčiu amerikonų  portretas
Kas ta JAV.........aiškina kaip žmonės gyventi.....kur važinėti......absurdas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių