JAV žuvo du žurnalistai, rengę reportažus apie audrą „Alberto“

  • Teksto dydis:

Šiaurės Karolinos gubernatorius antradienį  paragino valstijos gyventojus būti atsargius dėl liūčių ir atkreipė dėmesį į dviejų žurnalistų, rengusių reportažus apie audras, žūtį.

Pietines JAV valstijas apėmus didelei audrai „Alberto“, pirmadienį Šiaurės Karolinoje žuvo televizijos žinių laidos vedėjas ir fotožurnalistas, rengę reportažus iš šios didelės meteorologinės sistemos pakraščio.

Minimos sistemos centras sausumą pasiekė už šimtų kilometrų, šiaurinėje Meksikos įlankos pakrantėje.

Pasak pareigūnų, iš permirkusios žemės išvirto medis, kuris užgriuvo ant Grinvilyje Pietų Karolinoje įsikūrusios televizijos stoties WYFF-TV komandos padidinto pravažumo automobilio.

„Du žurnalistai, ... informavę visuomenę apie šią audrą, tragiškai neteko gyvybių ir mes gedime drauge su jų šeimomis, draugais ir kolegomis, – sakoma Šiaurės Karolinos gubernatoriaus Roy Cooperio (Rojaus Kuperio) pareiškime. – Šiaurės Karolinai reikia rimtai vertinti „Alberto“. Raginu visus atidžiai stebėti prognozes, įspėjimus ir sąlygas keliuose, ypač Šiaurės Karolinos vakaruose, kur prognozuojamos dar stipresnės liūtys.“

WYFF-TV vedėjas Mike'as McCormickas (Maikas Makormikas) ir fotožurnalistas Aaronas Smeltzeris (Aronas Smeltzeris) Grinvilyje dirbo daugiau kaip dešimtmetį, pirmadienį eteryje sakė laidų vedėja Carol Goldsmith (Kerol Goldsmit), pranešdama apie jų mirtį.

„Mike'as ir Aaronas buvo mylimi mūsų komandos – mūsų šeimos – nariai“, – sakė C. Goldsmith.

Didelis medis nuvirto ant mašinos, kai šie vyrai važiavo 176-uoju keliu netoli Trajono, sakė vienas Šiaurės Karolinos kelių policijos pareigūnas.

M. McCormickas ir A. Smeltzeris buvo ką tik paėmę interviu iš Trajono ugniagesių vado Geoffrey Tennanto (Džefrio Tenanto). Jie pasakė G. Tennantui būti atsargiam dėl silpstančio „Alberto“. Jis jiems taip pat pasakė būti atsargiems.

„Po 10 minučių sulaukėme skambučio, ir tai buvo jie“, – spaudos konferencijoje drebančiu balsu sakė G. Tennantas.

Pasak ugniagesių vado, didelio medžio šaknys nelaikė permirkusioje žemėje po savaitę trukusio lietaus.

Televizininkų automobilio variklis dar veikė, buvo įjungta važiuoti skirta pavara, kai gelbėtojai juos surado. Žurnalistai mirė iš karto, sakė G. Tennantas.

M. McCormickas vesdavo WYFF-TV savaitgalio laidas ir rengdavo reportažus apie Spartanbergą bei aplinkinius rajonus. Dirbti į šią stotį jis atėjo 2007 metų balandį.

A. Smeltzeris Grinvilyje dirbo taip pat daugiau kaip dešimtmetį. Jis į WYFF-TV atėjo iš kitos stoties. Savo biografijoje socialiniame tinkle „Twitter“ A. Smeltzeris nurodė, kad yra laimėjęs keturis apdovanojimus „Emmy“.

Tebeneša liūtis

Į Jungtines Valstijas atslinkusi paatogrąžių audra „Alberto“ susilpnėjo iki depresijos, bet meteorologai perspėja, kad ši smarkias liūtis nešanti orų sistema dar gali sukelti potvynių.

Majamyje įsikūręs Nacionalinis uraganų centras (NHC) nurodė, kad „Alberto“ susilpnėjo pirmadienio pavakare. Keliomis valandomis anksčiau ji pasiekė sausumą Floridos šiaurės vakarinėje dalyje. Apie 23 val. JAV Rytų pakrantės (antradienį 6 val. Lietuvos) laiku ši sistema slinko maždaug už 80 km į šiaurės vakarus nuo Dotano miesto Alabamos valstijoje. Jos vėjo greitis siekė apie 55 km per valandą.

Pasak sinoptikų, depresijos centras juda į šiaurę apie 19 km per valandą greičiu. Prognozuojama, kad vėliau sistema slinks greičiau ir anksti antradienį vietos laiku judės virš Alabamos, nešdama audras JAV pietiniame regione.

Meteorologai perspėja, kad plačiai nusidriekusios sistemos nešamos liūtys artimiausiomis valandomis gali sukelti staigių potvynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių