JAV oro uoste šaudynes surengusiam karo veteranui gresia mirties bausmė

  • Teksto dydis:

Nors tyrėjai dar bando išsiaiškinti Irako karo veterano, kaltinamo penkių keliautojų nužudymu ir dar šešių sužeidimu tarptautiniame oro uoste Floridoje, motyvą, įtariamajam jau pateikti kaltinimai ir gresia mirties bausmė, jei bus pripažinta jo kaltė.

26 metų Estebanas Santiago (Estebanas Santjagas) buvo apkaltintas gyvybių pareikalavusiu smurto aktu tarptautiniame oro uoste ir už tai jam gresia aukščiausia mirties bausmė. Kiti jam pateikti kaltinimai susiję su ginklais.

E.Santiago tyrėjams sakė, kad planavo ataką, nusipirko bilietą į Fort Loderdeilio oro uostą, į vieną pusę, nurodoma federaliniame ieškininiame pareiškime. Pareigūnai nežino, kodėl jis pasirinko šį taikinį ir neatmeta terorizmo galimybės.

„Šiandienos kaltinimai parodo situacijos rimtumą ir atspindi federalinių, valstijos ir vietos teisėsaugos pareigūnų įsipareigojimą nuolat ginti bendruomenę ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn tuos, kas nusitaiko į mūsų gyventojus ir lankytojus“, – sakė prokuroras Wifredo Ferreras (Vifredas Fereras).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zuja

Zuja portretas
Meksikosas prakeiktas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių