JAV per mokyklos autobuso avariją žuvo keli vaikai

  • Teksto dydis:

JAV Tenesio valstijoje šeši vaikai pirmadienį žuvo įsirėžus į medį mokyklos autobusui, vežusiam 35 pradinukus, pranešė pareigūnai.

Po avarijos Čatanugos mieste keli kruvini moksleiviai gulėjo ant neštuvų, o kiti apkvaitę vaikai buvo vedami šalin savo tėvų.

Čatanugos policijos vadovas Fredas Fletcheris (Fredas Flečeris) sakė, kad ši avarija yra „kiekvieno viešojo saugumo profesionalo baisiausias košmaras“.

Autobusas, vežęs vaikus iš Vudmoro pradinės mokyklos, sudužo apie 15 val. 30 min. vietos (23 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Transporto priemonė, kurioje buvo nuo parengiamosios iki penktosios klasės moksleivių, nuvirto ant šono ir rėžėsi į medį.

Pasak F.Fletcherio, policija apklausia autobuso vairuotoja, aiškindamasi avarijos aplinkybes. Policijos vadas vėliau žurnalistams sakė, kad tyrėjai „smarkiai įtaria“, kad priežastis galėjo būti viršytas saugus greitis. Autobusas buvo vienintelė su šiuo incidentu susijusi transporto priemonė, bet avarijos vieta apima nemažą teritoriją, pridūrė pareigūnas.

Nacionalinė transporto saugumo valdyba (NTSB) savo „Twitter“ žinutėje nurodė, kad antradienio rytą į Čatanugą bus išsiųsta jos tyrėjų grupė.

Į ligoninę buvo išvežti 23 moksleiviai, sakė F.Fletcheris, bet jis neturėjo informacijos apie nukentėjusiųjų būklę. Kaip praneša žiniasklaidai, paskutiniai vaikai iš autobuso buvo ištraukti tik praėjus apie dviem valandoms po avarijos.

Televizijos nurodė, kad žmonės laukė eilėse, norėdami duoti kraujo, o kai kurių donorų buvo paprašyta ateiti antradienį.

Hamiltono apygardos mokyklų vyriausiojo inspektoriaus pareigas einantis Kirkas Kelly (Kirkas Kelis) sakė, kad pamokos antradienį nebus atšauktos, bet psichologai bus pasiruošę padėti moksleiviams ir darbuotojams.

Apygardos prokuroras Nealas Pinkstonas (Nilas Pinkstonas) sakė žiniasklaidai, kad penki moksleiviai žuvo įvykio vietoje, o dar vienas – ligoninėje. Apygardos prokuroro atstovė Melydia Clewell (Melidija Klevel) vėliau patvirtino šį skaičių.

Čatanugos policijos vadovo pavaduotoja Tracy Arnold (Treisi Arnold) sakė, kad pareigūnai neįvardys žuvusių moksleivių ir jų amžiaus, kol bus informuoti tėvai.

„Mūsų širdys, taip pat visų šalia manęs esančių žmonių širdys – su šeimomis, bendruomene, mokykla, su visais žmonėmis, susijusiais su šiuo įvykiu. Patikiname jus, kad darome viską, ką galime“, – pabrėžė F.Fletcheris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių