JAV aviacija smogė Afganistano miestą puolantiems Talibano kovotojams

  • Teksto dydis:

JAV aviacija penktadienį surengė antskrydžių, mėgindama padėti Afganistano pajėgoms atremti didelį Talibano puolimą prieš vienos pietrytinės provincijos sostinę.

Pareigūnai sakė, kad Afganistano specialiosios pajėgos siunčiamos į Gaznio miestą dėl naujausio Talibano mėginimo užimti didelį urbanizuotą centrą, nors kovotojai vis labiau spaudžiami pradėti taikos derybas.

Per kautynes Gazni mieste mažiausiai vienas afganų karys žuvo, o dar septyni buvo sužeisti, naujienų agentūrai AFP sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Arifas Noori (Arifas Nuris).

Tuo metu Gazni ligoninės vedėjas Bazas Mohammadas Hematas (Bazas Mohamedas Hematas) anksčiau nurodė, kad jo įstaigoje gydomi devyni saugumo pajėgų nariai, sužeisti per šiuos susirėmimus.

Namai ir kariuomenės postai mieste buvo apšaudyti iš minosvaidžių, o gatvėse matyti Talibano kovotojų kūnų, nurodė A. Noori.

Provincijos policijos vadas Faridas Ahmadas Mashalas (Faridas Ahmadas Mašalas) sakė AFP, kad puolimas keliomis kryptimis prasidėjo ketvirtadienį vakare.

Vietos gyventojai pasakojo, kad nuo kautynių pradžios dingo elektra. Mieste girdėjosi smarkus šaudymas, o vienas vyriausybės pastatas degė.

„Bijome dėl savo gyvybių. Talibai veikia visame mieste ir jo apylinkėse“, – AFP sakė krautuvininkas Mohammadas Haleemas (Mohamadas Halimas).

Kitas gyventojas, vardu Yasanas (Jasanas), sakė, kad Talibanas per mečetės garsiakalbius perspėja gyventojus likti namuose.

„Girdisi galingi sprogimai ir šaudymas. Esame išsigandę“, – sakoma Yasano „Facebook“ žinutėje.

Jungtinės Valstijos nurodė, kad Gazni tebekontroliuoja vyriausybė.

„JAV pajėgos šį rytą reagavo teikdamos artimą palaikymą iš oro #Gazni“, – sakoma oficialioje JAV pajėgų Afganistane feisbuko paskyroje penktadienį paskelbtoje žinutėje.

„Afganistano pajėgos gynė savo pozicijas ir išlaiko visų vyriausybinių centrų kontrolę. Dar vienas nesėkmingas Talibano mėginimas užimti teritoriją, tuo pačiu paskleidžiant strategiškai nenuoseklių (žiniasklaidos) antraščių“, – pridūrė amerikiečiai.

Afganistano prezidento Ashrafo Ghani (Ašrafo Ganio) atstovas spaudai sakė, kad Talibanas per šį puolimą patyrė didelių nuostolių. Jis taip pat patvirtino pranešimus apie aviacijos smūgius.

„Specialiosios pajėgos jau pakeliui, o (sraigtasparniai) „Black Hawk“ smogia svarbiems priešo taikiniams“, – socialiniuose tinkluose rašė prezidento atstovas Shahhussainas Murtazawi (Šahhusainas Murtazavis).

Policijos specialiosios pajėgos taip pat buvo pasiųstos stabdyti Talibano puolimo Gaznyje, sakė vienas afganų saugumo pareigūnas.

Talibanas paskelbė pareiškimą, kad jo pajėgos užėmė „daugumą vyriausybinių pastatų šiame mieste“.

„Iki šiol nukauta arba sužeista 140 priešo pajėgų narių“, – pridūrė grupuotė.

Talibanas neretai perdeda savo kovinius pasiekimus ir sumenkina kovotojų netektis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kur tik tie jankiai savo bombų nemėto, be jų daugiau nieko negali.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių