Izraelyje – gąsdinančių klounų manija: sulaikyta dešimtys jaunuolių

  • Teksto dydis:

Izraelio policija pirmadienį paskelbė, kad nepraranda budrumo dėl paauglių, užsidėjusių baisias klounų kaukes ir gąsdinančių žmones, nes nuogąstaujama, kad ši manija išprovokuos smurtinę reakciją.

Dešimtys jaunuolių jau buvo sulaikyti. „Policijos operacijos tęsiasi įvairiuose rajonuose, kad būtų apsaugotos viešos vietos ir užkirstas kelias tolesniems incidentams“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Micky Rosenfeldas (Mikis Rozenfeldas).

Pasak jo, pastarosiomis dienomis buvo areštuota apie 12 jaunuolių, tarp jų – du 14-mečiai. Ankstesniame policijos pareiškime sakoma, kad „dešimtys jaunuolių visoje šalyje buvo sulaikyti apklausai, nes buvo užsidėję kaukes, kad visuomenėje sėtų baimę ir paniką“.

Pasak M.Rosenfeldo, šie jaunuoliai siekė tik išgąsdinti žmones, o ne jiems pakenkti.

„Jokių užpuolimų nebuvo. Tik persirengėliai, vaikštinėjantys su netikrais kirviais, netikrais peiliais ir panašiai“, – sakė jis.

Tačiau policija perspėjo, kad tokie pokštai gali labai liūdnai baigtis šalyje, kurioje žmonės nuolat yra įsitempę, baiminasi išpuolių ir kur daug kas nešiojasi šaunamuosius ginklus.

„Nerimaujama, kad tokie pokštai bus suprasti kaip reali grėsmė ir kad šie jaunuoliai nukentės, – sakoma praėjusią savaitę paskelbtame pareiškime. – Absoliučiai draudžiama žmonėms imti teisingumą į savo rankas ir pakenkti kaukėtiems asmenims.“

Vietos žiniasklaida pranešė, kad praėjusią savaitę šalies pietuose esančioje Beer Ševoje viena tokio incidento auka subadė savo kankintoją ir padarė jam vidutinio sunkumo kūno sužalojimų.

Policija šių pranešimų nepatvirtino.

Šią spalio pradžioje pasireiškusią incidentų virtinę žiniasklaida sieja su siaubo filmu „It“, sukurtu pagal Stepheno Kingo (Stiveno Kingo) romaną. Jis Izraelyje buvo pradėtas rodyti rugsėjo 14 dieną, o šios juosto pagrindinis veikėjas yra klouno pavidalą įgyjantis monstras, medžiojantis vaikus.

Baisių klounų epidemija kilo pernai Jungtinėse Valstijose. Pietų Karolinoje buvo pastebėta klounais apsirengusių žmonių, kurie bandė vilioti vaikus į miškus. Netrukus apie tokius incidentus pranešė daugiau kaip 20 valstijų.

Nors dauguma tokių atvejų buvo pokštai ar nepatvirtintos grėsmės, policija areštavo kelis asmenis. Keletas jų buvo suimti dėl fizinių užpuolimų.

Ši socialinių tinklų kurstoma manija išplito į Kanadą, Europą, Pietų Ameriką ir Australiją.

Izraelio policija patarė susidūrus su kaukėtais asmenimis su jais nebendrauti.

„Tokiose situacijoje pasitraukite iš įvykio vietos ir kuo greičiau praneškite policijai“, – sakoma policijos „Facebook“ paskyroje.


Šiame straipsnyje: Izraelisklounaisulaikymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vile

Vile portretas
Skystaprociu gauja. Is gero gyvenimo siunta,ne kitaip. O juk po tomis kaukemis gali sleptis ir tikras maniakas,juk niekada nezinai,kokiam durniui kas saus i galva. Policija tureti tokius bausti didelemis baudomis.

qqq

qqq portretas
Bepročių visur yra.Juo tolyn,tuo "gražyn".Ir teisingai ,kad sulaikyti,tai ne klounai,-tai praradę protą :)

Bandis

Bandis portretas
Siaubas kazkoks...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių