Izraelis atmeta JT rezoliuciją dėl gyvenviečių ir pliekia B. Obamą

  • Teksto dydis:

Izraelis užsipuolė JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą) dėl penktadienį Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos priimtos rezoliucijos, kuria reikalaujama sustabdyti žydų gyvenviečių plėtrą palestiniečių teritorijoje, ir pažadėjo jos nesilaikyti.

„Izraelis atmeta šią gėdingą antiizraelietišką rezoliuciją ... ir nesilaikys jos sąlygų“, – sakoma premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuro pareiškime.

„Obamos administracija ne tik negynė Izraelio nuo šio puolimo Jungtinėse Tautose – ji užkulisiuose slapta bendrininkavo, – sakoma pareiškime. – Izraelis laukia, kai galės imtis darbo su išrinktuoju prezidentu (Donaldu) Trumpu (Donaldu Trampu) ir visais savo draugais Kongrese – ir respublikonais, ir demokratais, kad būtų panaikintas žalingas šios absurdiškos rezoliucijos poveikis.“

Izraelis taip pat paskelbė, kad imsis atsakomųjų diplomatinių žingsnių Senegalo ir Naujosios Zelandijos, buvusių tarp keturių valstybių, inicijavusių balsavimą dėl šios rezoliucijos, atžvilgiu. Su kitomis dviem valstybėmis – Malaizija ir Venesuela – Izraelis diplomatinių santykių nepalaiko.

JAV per penktadienio balsavimą susilaikė ir taip sudarė sąlygas priimti pirmą nuo 1979 metų JT rezoliuciją, kuria Izraelis smerkiamas dėl savo nausėdijų politikos.

Tekstas buvo priimtas parėmus visoms kitoms Tarybos narėms.

Šis reikšimingas 15-os narių Saugumo Tarybos žingsnis buvo žengtas nepaisant intensyvių lobistinių Izraelio ir D.Trumpo pastangų blokuoti rezoliuciją.

Izraelio gyvenvietės yra laikomos didele kliūtimi taikos pastangoms, nes yra statomos žemėse, kurias palestiniečiai laiko savo būsimos valstybės dalimi.

Prezidento B.Obamos administracija pastaraisiais metais reiškė vis didesnį pyktį dėl nesiliaujančios žydų gyvenviečių ekspansijos ir buvo spėliojama, kad jis prieš baigdamas savo kadenciją gali pritarti tokios rezoliucijos priėmimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

izidoriui

izidoriui portretas
išmok bent jau nors rašyt normaliai,o tai neina minties suprast...žydai išnaglėję,plečia savo gyvenvietes palestinos žemėse,ir dar pyksta,kai jiems yra sakoma sustabdyti expancijas...negana to,ši kerštinga tauta ir jos atstovai, ruošiasi keršyti tiems,kurie nepalaiko šitos nežabotos žydų expancijos ....pasibjaurėtini žmonės....

Izidorius

Izidorius portretas
Obama Xusein vaikystę praleido Inodenijos mečėtese,Jis oficislisi remia shiją ir alauitus,tai yra teriristus iš chicbala,chamasą ir suelitus(Asadą),kurie žudo sunitus.Jis yra vido Pasaulio Krikčionių priešas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių