Izraelio vyriausybė nori įvesti mirties bausmę teroristams

Izraelio vyriausybė nori įvesti mirties bausmę teroristams. Šešių valdančiųjų partijų lyderiai per konsultacijas susitarė dėl atitinkamo įstatymo iniciatyvos, teigiama gynybos ministro Avigdoro Liebermano koalicinės partijos pareiškime. „Įstatymas turėtų būti labai paprastas ir labai aiškus: teristas, kuris žudo nekaltus civilius, turi būti nuteistas mirti“, - sakoma čia.

Kada parlamentas balsuos dėl projekto, kol kas nežinoma. Pastarąjį kartą mirties bausmė Izraelyje buvo įvykdyta 1962 metais - tada buvo pakartas nacių nusikaltėlis Adolfas Eichmanas.

Mirties bausmė turės atgrasantį poveikį palestiniečių teroristams, argumentavo A. Liebermanas. Tada jie esą nebeturės vilties, kad po bausmės Izraelio kalėjime išeis į laisvę arba bus išmainyti per pasikeitimą kaliniais.

„Nes negalime leisti, kad jie po nužudymų sėdėtų kalėjime, čia naudotųsi geromis sąlygomis ir galbūt ateityje išeitų į laisvę“, - kalbėjo dešinysis politikas. Kad įsigaliotų, atitinkamas iniciatyva turi atlaikyti keturis svarstymus parlamente. Izraelio aukščiausiasis teismas po priėmimo įstatymą gali atšaukti.

Iki šiol mirties bausmė Izraelyje gali būti skiriamas tik už nusikaltimus žmogiškumui ir išdavystę. Tačiau po A. Eichmano egzekucijos ši galimybė nebuvo pritaikyta.

Okupuotame Vakarų Krante Izraelio karinė jurisdikcija taip pat leidžia mirties bausmę. Tačiau, anot žiniasklaidos, ji čia skiriama retai ir niekada nevykdoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
žydai nori pateisinti savo šaudymus į kaimynus grobdami jų žemes :_______visi kurie priešinsis prieš žydus bus teroristai ,: ar čia žydai nusikopijavo nuo Lietuviškos diktatūros sistemos valdymo "Rusai puola ",,,sėkmės ,gerai ,kad Europa ne įsileido jų į ,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių