Įtariama, kad šaudynes Vienoje surengęs teroristas turėjo 21 bendrininką

Austrijos sostinėje Vienoje šaudynes surengusio teroristo bendrininkų skaičius išaugo iki 21, penktadienį pranešė prokuratūros atstovė spaudai Nina Bussek.

Pasak vyriausiojo policijos tyrėjo Michaelo Lohneggerio, įtariamieji bendrininkai, kurių amžius svyruoja nuo 16 iki 28 metų, tiesiogiai nedalyvavo praėjusią savaitę surengtose šaudynėse.

Kaip pranešama, 10 įtariamųjų suimti.

„Jie iš esmės yra įtariami prisidėjus prie nusikaltimo prieš teroristinį išpuolį ir buvus teroristinės grupuotės ar nusikalstamos organizacijos nariais“, – teigė atstovė N. Bussek.

Lapkričio 2 d. teroristas Kujtimas Fejzulai Vienos centre nušovė keturis žmones, dar daugiau kaip 20 žmonių sužalojo, kol jį nukovė policija.

Užpuolikas turėjo Austrijos ir Šiaurės Makedonijos pasus, išpuolio metu jis panaudojo serbų šturmo šautuvą, sovietinio tipo pistoletą, taip pat Kinijoje ir Serbijoje pagamintus šaudmenis. Pasak M. Lohneggerio, policija vis dar aiškinasi, kaip šie ginklai pasiekė Austriją.

K. Fejzulai jau prieš tai buvo teistas už bandymą prisijungti prie „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės ekstremistų Sirijoje, bet buvo lygtinai paleistas iš kalėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių