Italijos užsienio reikalų ministras po atakos Vienoje siūlo ES „Patrioto aktą“

Italijos užsienio reikalų ministras po atakų Vienoje ir Nicoje antradienį sakė, kad Europos Sąjunga turėtų svarstyti kokį nors amerikietiško pavyzdžio „Patrioto aktą“ kovai su terorizmu stiprinti.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime Luigi Di Maio sako, kad ES ir Italija privalo stiprinti savo saugumą, ragina griežčiau kontroliuoti mečetes jo šalyje ir imtis veiksmų dėl nelegalios migracijos.

Tačiau jis taip pat sakė, kad atėjo laikas „pradėti galvoti apie didesnį dalyką visai ES – kokį nors, pavyzdžiui, amerikietiško pavyzdžio Patrioto aktą, nes šiandien mes visi esame tos pačios Europos tautos vaikai“.

„Vienos valstybės saugumas prilygsta visų kitų saugumui. Artimiausiomis dienomis taip pat aptarsiu tai su savo kolegomis“, – sakė jis.

Patrioto aktas JAV buvo priimtas po 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų Amerikoje ir suteikė teisėsaugos agentūroms plačius kovos su terorizmu įgaliojimus, įskaitant sekimą.

Paminėjęs pastarųjų dienų išpuolius Nicoje ir Vienoje, L. Di Maio sakė: „Aišku, kad viso šito akivaizdoje Europa ir pati Italija negali ir toliau apsiriboti vien žodžiais.“

Austrijoje antradienį prasidėjo trijų dienų gedulas po pirmadienio išpuolio Vienoje, kai užpuolikas nušovė keturis žmones. Tyrimo pirminiai duomenys rodo, jog įtariamas užpuolikas, kuris buvo nukautas, simpatizavo džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“.

Ketvirtadienį trys žmonės žuvo peiliu ginkluotam užpuolikui siautėjant bažnyčioje Prancūzijos Nicos mieste. Dėl šio išpuolio kaltinamas neseniai į Europą atvykęs tunisietis islamistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mejuoja šitas "patriotas"

Mejuoja šitas "patriotas" portretas
IGIL kovotojai, taip vadinami "vieniši vilkai", savo veikas gali planuoti ir nekomunikuodami, tad totaliam kiekvieno "specialisto iš Sirijos" sekimui tektų išleisti per daug lėšų, o rezultatas būtų beveik niekinis (panašiai kaip KGB turėjo savo agentūrą JAV, o jie juk dar ir pakomunikuodavo tarpusavyje), todėl šis paktas reikalingas tik paprastų, kuom nors truputi nepatenkintų valdžia persekiojimui ir totaliu biudžeto lėšų švaistymui be jokios atsiskaitomybės ir atsakomybės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių