Italijos policija kaltinama migrantų kankinimu, policijos viršininkas tai neigia

  • Teksto dydis:

Didžiulį Europos Sąjungos (ES) spaudimą patiriančios Italijos policija naudodavo mušimą ir elektros šoką, kurie potencialiai prilygsta „kankinimui“, kad priverstų migrantus duoti pirštų atspaudus, ketvirtadienį paskelbė „Amnesty International“.

Bet šią ataskaitą griežtai atmetė Italijos policijos viršininkas; jis visiškai paneigė, kad migrantai smurtu verčiami paklusti procedūroms.

„Europos Sąjungos spaudimas Italijai pradėti „griežtai“ elgtis su pabėgėliais ir migrantais nuvedė prie neteisėtų deportacijų ir blogo elgesio, kai kada galinčio prilygti kankinimams“, – sakoma „Amnesty International“, šios nevyriausybinės žmogaus teisių gynimo organizacijos, ataskaitoje.

ES palaikoma tvarka, pagal kurią Italijos reikalaujama paimti atvykstančiųjų pirštų atspaudus, kad jie negalėtų prašyti prieglobsčio kitur, nulėmė net nepilnamečių teisių pažeidimus, rodo daugiau kaip 170 migrantų liudijimai.

Kai kurie migrantai nenori duoti pirštų atspaudų, nes viliasi keliauti toliau, į kokią nors kitą pasirinktą ES šalį ir ten prašyti prieglobsčio.

Kaltinimus smurto taikymu tuoj pat paneigė policijos viršininkas Franco Gabrielli (Franko Gabrielis).

„Aš kategoriškai neigiu, kad smurto metodai buvo taiko migrantams per jų identifikavomo ar repatrijavimo procesą“, – sakoma jo pareiškime.

Pernai į Europą atvyko daugiau kaip milijonas prieglobsčio prašytojų ir migrantų, bėgančių nuo karo ir skurdo. Šis antplūdis yra didžiausia tokio pobūdžio krizė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
idomu juodasiknis nenori duot nuimti pirstu anspaudu tuomet i barza ir atgal i namus o cia su jais kaip su vaikais derisi i kupra su lazda ir i barza

visi kaltinami,tik ne nelegalai

visi kaltinami,tik ne nelegalai portretas
O tai koks karas vyksta Sudane,kad nelegalai veržiasi į Italiją?Grąžino atgal ir labai teisingai padarė.Va tos visokios žmogaus teisės kaip "Amnesty International" ir skatina nelegalus plaukti,bėgti iš savo šalių,tai tegu patys ir išlaiko tuos nelegalus,kam užkrauna kitiems.

...

... portretas
Šiaip tai... kam kankint, nenorit pirštų anspaudų duot (ar kitų taisyklių laikytis), plaukit atgalios iš kur atvykę (šitai, beje, ir kitiems musulmonams taikytina).
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių